НОВИНИ

Арман Бабикян: "Мутри вън!" дразни хора, които не са стъпвали на площада

bnt avatar logo
от БНТ
09:22, 15.05.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Формулировката "Мутри вън!" не дразнеше хората на площада, може би това дразни хора, които не са стъпвали там, или хора, които са работили с мутри. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Арман Бабикян.

По думите му за хората е важно да се положат колективни усилия, за да бъдат изгонени мутрите от властта.

Няма напрежение с Татяна Дончева, всеки при нас изказва мнението си, обикновено се стига до рационално решение, каза Бабикян. Според него целостта на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" не е под въпрос.

Той даде за пример състава на служебния кабинет, в който има модерни икономисти, завършили на запад, има консервативно онаследяване в МВнР и в Министерството на отбраната, имате хора отляво и отдясно.

Трябва да има няколко общи приоритети, по които да се работи заедно, а не само да се декларира с кого не може да има коалиция, допълни Бабикян.

"Посочвам състава на кабинета на президента не толкова защото вътре са блестящи звезди. Моделът на съчетаване, на хвърляне на мостове между отделни части от обществото, съдържа философията за справяне с този ужасяващ погром, извършен над българската нация през последните 12 години", заяви още Арман Бабикян.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Торнадо в Китай взе 7 жертви
Торнадо в Китай взе 7 жертви
Андрей Чорбанов: Ще представя българската ваксина срещу COVID-19 тази есен
Андрей Чорбанов: Ще представя българската ваксина срещу COVID-19 тази есен