НОВИНИ

Арман Бабикян: Протестът прогони страха, който беше налегнал всички

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 16.10.2020
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

Протестът свърши нещо много голямо, прогони страха, който беше налегнал всички. Прогони мълчанието, прогони онова удушаващо усещане, че ще бъдеш уволнен, набеден, окалян, оплют. Тези наплъстени страхове бяха изритани. Това заяви в "Панорама" един от организаторите на протестите Арман Бабикян.

На въпрос дали се е разделил протестът Бабикян заяви: "Протестът е на всички хора".

"Оставката на Бойко Борисов е технологичен акт. Големият губещ са всички парламентарно представени партии. Това е огромният обем недоверие, който се стовари върху тях за 100 дни. Това е един от резултатите, освен че цялата световна преса обърна погледите си към България", коментира Бабикян.

"Големият резултат е, че всъщност в момента имаме един човек, който стои и преценява дали репутацията на България да пострада още два, пет, шест дни. Дали пък новият механизъм, за който Германия настоява - върховенството на закона и борба с корупцията и срещу това от новия огромен пакет пари. Или да пострада още повече партията му - ГЕРБ. И всичко това срещу още един ден власт, още един ден власт. От другата страна на кантара стоим - ние, тези 66%, които отчаяно заявихме 100 дни подред, че този човек е начело на автократична власт и всички останали, които са негови поддръжници и намаляват, намаляват... Репутацията на България намалява, шансовете да получим пари или инвестиции намаляват, а ние броим дните на някакъв човек", заяви още Бабикян.

На въпрос дали ще създаде партия Бабикян отговори: "Непрекъснато ми задават този въпрос. Започвам да се замислям. Лично не мога да взема решение. Лично сам нямам намерение да правя партия. Сам човек нищо не може да направи".

"За мен е хубаво, че много хора, над 60% не просто разбраха какво се случва в България, а решиха да го кажат и да го подкрепят. Оттам нататък въпроса кой е на улицата и кой не е - да, това не е протестът на гладните, но е протестът на унизените и на онези, които не искат да живеят в миналия век. Това са хората, които искат икономика на знанието, искат морала на ЕС, а не просто еврофондовете му, искат правосъдието на ЕС, искат антикорупцията на ЕС", посочи още Арман Бабикян.

Вижте целия разговор с Арман Бабикян във видеото.

Гледайте още теми от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любен Дилов - син: България изобщо не протестира
Любен Дилов - син: България изобщо не протестира
Медици на предела
Медици на предела