НОВИНИ

Арман Бабикян: Това са най-умно проведените преговори за кабинет

bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 09.12.2021
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

Много е хубаво отстрани. Ние отдавна не сме били отстрани - от юли миналата година. Сега следя внимателно, както обещахме. Това коментира в "Денят започва" народният представител в предишните два парламента Арман Бабикян.

Следим принципи, методи, начини на управление, не просто личности, така че трябва да се следи, допълни Бабикян.

Изместиха се малко от обещаното в кампанията, но това е нормално, защото говорим за четворна коалиция. Общият знаменател е да има кабинет, всички са вторачени в това да има правителство.

Имената до последния момент няма да бъдат ясни, защото зависят и от партията, която ги излъчва, и от одобрението на коалиционните партньори, смята Бабикян.

Това са най-умно проведените преговори за кабинет, ако трябва да ги класирам. Изключително внимателно, изключително деликатно, достатъчно интелигентно проведени и трябва да видим какъв ще е резултатът, обясни Бабикян.

Стабилността е два вида разбиране - колко дълго ще продължи един кабинет. Аз меря политическото време, което дава реформите, допълни той.

Бабикян е категоричен, че няма фиксация в съдебната реформа и личността на главния прокурор.

Парцелирането на властта между бившите и настоящите не е принципното решение на въпроса как работи нормалната законова държава, заяви Бабикян.

Персоналното решение, че сега ще сложим един "много хубав човек" не е решение. Принципът е различен - не е въпросът дали ще е от моите или вашите, а структурата на властта да е по начин, по който властите се контролират една друга, обясни той.

Мечтата на г-жа Нинова се сбъдна - колкото по-слаб резултат, толкова по-близо до властта, коментира още Бабикян, като уточни, че това е шега.

Всички от "Ние идваме" неведнъж сме давали да се разбере, че присъствието на Бойко Рашков в МВР е важно в момента. Важно е там да има непреклонен човек, категоричен е Бабикян.

Ролята на президента беше изиграна достатъчно ясно и достатъчно чисто. Неговата сила беше по-скоро морална и това свърши работа, смята Бабикян.

Той подкрепя предложението за съкращения в държавната администрация.

При нас държавната администрация са едни дружинки от роднини или съпартийци, които трябва да бъдат нахранени. Има стандарти и ние трябва да си дадем ясна сметка за това, категоричен е Бабикян.

Аз съм виждал и преди ДБ и БСП в едно управление. Христо Иванов е бил в кабинета и на Борисов, така че какво? Помните ли колко много наругаха Николай Хаджигенов, когато каза, че трябва да се преговаря и с БСП? Сега 90% от тях са на масата за преговори. Така че, не бързайте да хвърляте камък, допълни той.

Бабикян е категоричен, че всички партии в бъдещото управление трябва да носят отговорност.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хората в Смолянско са силно притеснени след инцидентите със срутища на пътя
Хората в Смолянско са силно притеснени след инцидентите със срутища на пътя
Стопани откраднаха кучето си от ветеринарна клиника, за да не платят 4200 лв.
Стопани откраднаха кучето си от ветеринарна клиника, за да не платят 4200 лв.