НОВИНИ

Зачестяват нападенията от бездомни кучета в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
07:18, 09.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Все по-често жителите на Благоевград стават жертва на нападение от бездомни кучета в центъра на града. Въпреки наличието и на общински приют за безстопанствени животни в областния център, бездомните животни в града се увеличават.

Лилия е една от последните жертви на нападение от бездомни кучета по благоевградските улици. Тя не иска да показва лицето си, защото, когато споделила за инцидента в социалните мрежи, получила много критики от собственици на домашни любимци, че тя предизвикала бездомните животни.

На 5 декември сутринта, движейки се по булевард "Кирил и Методий", неподозирайки нищо, точно до сградата на бизнес център, бях нападната от три бездомни кучета. Паднах напред по очи, викайки за помощ, на помощ ми се притекоха шофьорите на таксита. Отървах се с разкъсани дрехи, натъртени колене, натъртен гръден кош, дрехи и силен шок. Нито съм ги предизвикала, нито провокирала, бях с голи ръце, казва Лилия.

Друг потърпевш от нападение на бездомните животни е и началникът на Регионалното управление по образованието в Благоевград Ивайло Златанов.

На път за работа, 8.30 ч. на центъра на площада най-изненадващо 1, 2, 3, 4 кучета проявиха интерес към моята личност, особено едно беше много агресивно и в крайна сметка, докато поглеждам към едно, към друго, въпросното захапа панталона, леко драскане на десния крак, казва Златанов.

Решение на проблема за сега не се вижда. Общинският приют е препълнен, а бездомните кучета по централните градски улици се увеличават с всеки изминал ден.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как учениците от Нова Загора се връщат към присъствено обучение
Как учениците от Нова Загора се връщат към присъствено обучение
Сенатът на САЩ не подкрепи задължителната ваксинация в частни компании
Сенатът на САЩ не подкрепи задължителната ваксинация в частни компании