НОВИНИ

Пада строгият локдаун в Австрия, остават мерките за неваксинирани

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
06:12, 09.12.2021 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
По света
Слушай новината

Последни дни на строги ограничения в Австрия. От неделя падат рестрикциите за ваксинирани. Здравните власти обявиха, че почти двуседмичният локдаун е успял да овладее разпространението на заразата.

Социалният живот в Австрия започва да се отваря, но са само за ваксинирани и преболедували. Те ще бъдат допускани до заведения, туристически и спортни обекти. Ще могат да посещават и културни събития.

Обещахме на хората, че локдаунът ще свърши и изпълняваме обещанието си. Разхлабването ще е в стъпки. Ще се придържаме към предпазните мерки, задължителните маски, ваксинация, трета доза. Всичко това е необходимо, защото вирусът е опасен, заяви Карл Нехамер, канцлер на Австрия.

Маските задължително трябва да са от тип ФФП2. В заведенията те не трябва да се свалят преди да е сервирана храната или напитките.

Нощните барове и баровете в ски курортите остават затворени.

Строгите ограничения за неваксинираните ще важат до 23 декември. Тогава правителството ще реши дали да ги удължи или да ги премахне.

Ограниченията за неваксинираните могат да бъдат премахнати, когато достатъчно много хора са ваксинирани. Така че, за тези, които са засегнати решението е в техните ръце. Науката и медицината ни дават много решения, допълни още Карл Нехамер, канцлер на Австрия.

В различни градове на Австрия отново се проведоха протести срещу мерките и задължителната ваксинация. Тя влиза в сила от 1 февруари. Здравният министър призова неимунизираните да не изчакват последния момент.

През следващите седмици неваксинираните ще получат официално писмо в кой ден и час да си поставят ваксина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлината завладя Лион
Светлината завладя Лион
Ще подпишат ли днес коалиционното споразумение за кабинет?
Ще подпишат ли днес коалиционното споразумение за кабинет?