НОВИНИ

Започва затопляне, но сутрешните температури ще се понижат

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 09.12.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Температурите сутринта чувствително ще се понижат. Минималните в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 3° до 2°, а на места в Западна България ще паднат до около минус 9°.

През деня с умерен вятър от юг ще се пренася по-топъл въздух и температурите съществено ще се повишат. В по-голямата част от страната се очакват максимални стойности от 7° до 12°. Ще преобладава слънчево време, но ще има и райони с трайни мъгли, където и температурите ще останат съществено по-ниски.

По Черноморието ще е предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 10 - 13°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

С повече слънце ще започне денят в планините, но в следобедните часове облачността и там ще се увеличи. Ще бъде и ветровито с умерен и силен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

През следващите дни затоплянето у нас ще продължи, по съществено в източната половина от страната, където ще духа силен югозападен вятър. Отново се очакват валежи, а през нощта срещу петък в северозападните райони и високите полета в Западна България ще има условия за поледици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще подпишат ли днес коалиционното споразумение за кабинет?
Ще подпишат ли днес коалиционното споразумение за кабинет?
1652 са новите случаи на коронавирус у нас
1652 са новите случаи на коронавирус у нас