НОВИНИ

Ще подпишат ли днес коалиционното споразумение за кабинет?

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 09.12.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Очаква се да стане ясно кога ще бъде подписано коалиционното споразумение между четирите партии, които са готови да влязат в състава на редовен кабинет.

И трите партии от "Демократична България" декларираха съгласие за подкрепа. Късно снощи "Да, България" дадоха мандат на председателя на партията в оставка Христо Иванов, както и парламентарната група да гласува "За" номинацията за министър-председател и структура на Министерския съвет, предложени от "Продължаваме промяната" в парламента. Другите две партии в коалицията - "Демократи за силна България" и "Зелено движение", дадоха съгласие по-рано.

От БСП трябва окончателно да гласуват присъединяването си на пленум днес. "Има такъв народ" вече обявиха, че участват в проекта.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че се надява при връчването на мандата от президента те вече да са готови с предложението за кабинет.

Спешен координационен съвет в парламента заради коалиционното споразумение

Вече е ясно, че предложението на мандатоносителя "Продължаваме промяната" включва петима вицепремиери - за всеки от представените в коалицията партньори по един и двама за "Продължаваме промяната". Почти сигурно е, че това ще бъдат бъдещият финансов министър Асен Василев и Калина Константинова, която ще бъде вицепремиер на ефективното управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пада строгият локдаун в Австрия, остават мерките за неваксинирани
Пада строгият локдаун в Австрия, остават мерките за неваксинирани
Започва затопляне, но сутрешните температури ще се понижат
Започва затопляне, но сутрешните температури ще се понижат