НОВИНИ

Аржентина сведе до минимум шаносвете на Колумбия за участие на Мондиала в Катар

аржентина сведе минимум шаносвете колумбия участие мондиала катар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:03, 02.02.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Макар и без голямата си звезда Лионел Меси, отборът на Аржентина записа минимална победа 1:0 над Колумбия в двубой от 16-ия кръг на квалификациите за Световното първенство в Катар в зона Южна Америка.

Единственото попадение в срещата реализира Лаутаро Мартинес в 29-ата минута. Левият бранител Маркос Акуня центрира отляво в наказателното поле на гостите, където нападателят на Интер овладя и мигновено стреля по земя в близкия ъгъл на Камило Варгас, който се намеси неубедително и допусна топката да влети в мрежата.

Загубата намали до минимум шансовете на Колумбия да се класира за Мондиала в края на годината, тъй като тимът на Рейналдо Руеда заема седмото място във временното подреждане с актив от 17 точки.

Два кръга преди края на квалификациите, Колумбия е на 5 точки от четвъртото място, окупирано от Еквадор, което дава правото на директно класиране за най-големия футболен форум на планетата.

Регламентът в зона КОНМЕБОЛ гласи, че единствено първите четири отбора в крайното подреждане получават директна виза за Мондиал 2022, докато петият отива на бараж с отбор от зона Азия.

На другият полюс е съставът на Аржентина, който заема второто място с актив от 35 точки и отдавна си осигури класирането. Лидер е съставът на Бразилия с 39 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ искат оставката на председателя на комисията по енергетиката
ГЕРБ искат оставката на председателя на комисията по енергетиката
Ивайло Мирчев, ДБ: Притеснени сме от дефицита, заложен в Бюджет 2022
Ивайло Мирчев, ДБ: Притеснени сме от дефицита, заложен в Бюджет 2022