НОВИНИ

Аржентинец спря серията на Андреев в Оейраш

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:13, 08.04.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Тенис
аржентинец спря серията андреев оейраш

Националът на България за Купа „Дейвис" Адриан Андреев допусна поражение във втория кръг на турнира от сериите Чалънджър на червени кортове в Оейраш (Португалия) с награден фонд от 31,440 евро.

Българинът загуби с 2:6, 4:6 на Педро Качин от Аржентина в мач между двама квалификанти. Качин в момента е №336 в световната ранглиста, но е достигал до №166 в света, а през този сезон има и два спечелени турнира от ITF.

Така приключи добрата серия на Андреев, който записа три поредни победи в Португалия. Той елиминира №332 в света Едуард Естевес Лобато (Испания) и №390 Филип Жиану (Рум), което му осигури място в основната схема, където в първия кръг 19-годишният талант осъществи феноменален обрат срещу №283 Чун-Шин Цън (Тайван).

С доброто си представяне Андреев заработи и 7 точки за световната ранглиста, което ще го изкачи с 12 позиции до №375 през следващата седмица.

Срещата започна лошо за българинът, който изостана с 0:3 гейма, а при 2:5 Андреев допусна нов пробив, с което загуби първия сет с 2:6 за 39 минути игра.

Адриан обаче започна прекрасно втората част, стигайки до пробив на нула, който бе затвърден, за да поведе нашето момче с 2:0. Качин стигна до равенството при 3:3, но Андреев проби за втори път, повеждайки с 4:3. Качин обаче моментално изравни за 4:4, а в десетия гейм спечели за трети пореден път подаването на българинът, за да сложи точка на спора и да си гарантира място в 1/4 финалите на турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова: В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме
Мая Манолова: В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме
Фабрицио Дзарконе: България е изключително ценен партньор на Световната банка
Фабрицио Дзарконе: България е изключително ценен партньор на Световната банка