НОВИНИ

Атанас Бобоков остава в ареста

Десислава Маркова
от Десислава Маркова , Източник: БГНЕС
13:22, 27.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС

Бизнесменът Атанас Бобоков остава в ареста. Апелативният специализиран съд потвърди решението на първата инстанция. Според съда има достатъчно данни, че Бобоков е участвал в организирана престъпна група за внос и депониране на опасни отпадъци.

Бобоков поиска промяна на мярката за неотклонение в по-лека, защото се смята за невинен.

Междувременно медицинска експертиза доказа, че той има заболяване на колянна става вследствие на операция, но според експерта лечението може да се проведе и докато бизнесмена лежи в ареста.

След заседанието на съда в прессъобщение пиарът на Бобоков изпрати снимка на болния му крак и отправи остра критика към изготвилия експертизата лекар.

Обвиняемият поиска разрешение от съда да говори пред медиите. Каза, че има подозрения - кой иска безнеса му, твърди, че и прокуратурата го знае, но не спомена имена.

Атанас Бобоков - бизнесмен: Този процес е един голям фарс и аз само съм чувал, че наказателната прокуратура и наказателния съд са една бухалка, но сега го видях на собствения си гръб. Като всеки нормален българин аз винаги съм си мислел, че правосъдието е, за да преследва престъпници и да ги вкарва в затвор, в арест. Да лежа в арест два месеца и да ми се повдигат абсурдни обвинения - такова нещо даже не съм и сънувал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриел Донев отстрани Александър Лазов и е на финал в София
Габриел Донев отстрани Александър Лазов и е на финал в София
Катар ще кандидатства за домакинство на Олимпиада
Катар ще кандидатства за домакинство на Олимпиада