НОВИНИ

Откриха столичния аквапарк

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
12:45, 27.07.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Регионални

В София вече има аквапарк. Във водния комплекс на Столичната община ще се използва минерална вода от находището "Баталова воденица". Изграждането му започна в края на януари миналата година.

Аквапаркът отвори при засилени мерки за безопасност заради коронавируса. Дезинфекция се прави още на входа. 11 спасители следят дали се спазват мерките и безопасността.

Дезинфекция се прави и на пързалките.

Аквапаркът разполага с пет външни басейна, осем водни пързалки и закрит басейн.

Димитър Шивачев, изпълнителен директор на инвестиционното дружество: Имаме съоръжения, които са подходящи за най-малките - бебетата. Басейн с дълбочина 20 см. Избрахме и пързалка за по-големите - над 130 см.

Аквапаркът разполага и с хидромасажен басейн. Температурата тук е по-висока, отколкото в другите басейни, достига 27 градуса, а масажната функция се пуска от специален бутон.

Заради мерките срещу разпространение на коронавируса, капацитетът в аквапаркът ще се пълни наполовина. Допускат се до 250 човека, а дезинфекцията започва още от входа. Мери се и температурата.

Андрей Колмаков, мениджър на комплекса: Ако е над 37 градуса не се пуска. Дезинфекцират му се ръцете, обясняват се правилата, дават се калцуни, за да може да стигне до съответната съблекалня.

Чадърите са на разстояние 5 метра един от друг. Под всеки от тях има по два шезлонга, които се дезинфекцират след всеки клиент. Почистват се и килимчетата за спусканията по пързалките.

Андрей Колмаков, мениджър на комплекса: След всеки клиент е предвидено да се дезинфекцира самото килимче, но тук плюсът е, че самата вода, която е на пързалките е с хлор. Остатъчен хлор, който е също към изискванията на РЗИ и самото влизане във водата на пързалката дезинфекцира самото шалте, както и самия клиент. Той много бързо изветрява, така че не остава въобще по кожата.

До дни в басейните ще започне да се използва и минерална вода от находището "Баталова воденица", която е полезна за опорно-двигателния апарат и кожата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аоияма отстъпи на йокодзуна Хакухо
Аоияма отстъпи на йокодзуна Хакухо
Евакуираха 80 000 души от курорт във Виетнам заради 3 положителни проби за коронавирус
Евакуираха 80 000 души от курорт във Виетнам заради 3 положителни проби за коронавирус