НОВИНИ

Атанас Караиванов: Явно управлението на ПФЛ не се е справило през последните години

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:29, 07.07.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
атанас караиванов явно управлението пфл справило последните години
Слушай новината

Новоизбраният президент на Професионалната футболна лига ПФЛЛ Атанас Караиванов направи своя първи коментар като ръководител на ПФЛ.

Караиванов, който до този момент заемаше поста на генерален секретар обеща да инициира диалог, както с БФС така и с държавата.

"Възстановен и много сериозен диалог с БФС. Аз оттам имам протегната ръка. Надявам се, че и след избора ми подкрепата ще бъде сериозна. Искам да възстановя финансирането към лигата. Не може да се разчита само на членския внос, който дори за миналата година не е събран. Да създам администрация, да създам офис централа и във футболния съюз. Няма как две такива организации да бъдат разделени. Искам да възстановим и инициираме диалог с държавата. Държавата трябва да обърне внимание с професионалните клубове. Тя трябва да обърне внимание на всички във футбола, но това е задача на БФС, а моята са професионалните клубове", сподели Караиванов.

Новият президент на ПФЛ заяви още, че отсега нататък ще има начин да се чува гласът на всеки един от клубовете, които членуват в лигата.

"Това, което съм обещал на членовете на сдружението е активна работа на УС, представителство на всички клубове. Ще има начин да се чува гласа на всеки един. Харесва ми активността на клубове. Ако хората знаят, че ще получат подкрепа, ще станат по-активни. Трябва да се говори реално, а не на парче. Не съм се кандидатирал за мандат. За това казах, че искам още през първата година нещата да започват да се случват. Явно управлението на ПФЛ не се е справило през последните години", коментира Атанас Караиванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://gobnt.bginstagram
Facebook: https://gobnt.bgfacebook
LinkedIn: https://gobnt.bglinkedin
TikTok: https://gobnt.bgtiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 200 пратки с наркотици, пласирани чрез даркнет (Видео)
Задържаха 200 пратки с наркотици, пласирани чрез даркнет (Видео)
Започна процесът за срутилия се през 2018 г. мост в Генуа
Започна процесът за срутилия се през 2018 г. мост в Генуа