НОВИНИ

Атанас Славов: Няма как представители на ПП и ДБ да присъстват в списъка "Магнитски"

bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 11.02.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

"Демократична България" и "Продължаваме Промяната" отиват на изборите през април като коалиция, стана ясно вчера. Партията очаква да стане първа политическа сила, като вече коментира, като единствената голяма политическа сила, която няма представител сред списъка със санкционираните по закона "Магнитски".

Атанас Славов от "Демократична България" заяви в предаването "Говори сега", че няма как представители на ПП и ДБ да присъстват в списъка "Магнитски" по една проста причина - "ние винаги сме отстоявали тезата за борба с корупцията по високите етажи на властта, укрепване на върховенството на правото и съдебна реформа".

"Както, когато управлявахме за кратките 7 месеца, така и в опозиция - парламентарна и извънпарламентарна. Това, което видяхме, че се случи в България с последните санкции по закона "Магнитски" е, че т.нар. "хартиена коалиция" от миналото Народно събрание еволюира към коалицията "Магнитски". Ще видим дали тази коалиция ще има превес в следващия парламент или ще успеем да постигнем нашата амбиция именно като коалиция ПП и ДБ да сме първа политическа сила и да поискаме мандат за управление на страната", отбеляза Славов.

По думите му, в рамките на последните 3 години два пъти имаме санкции по закона "Магнитски" и срещу лицата, които са в този списък нямаме осъдителни присъди - това са политици, олигарси и това е "звучен шамар за българската прокуратура".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийските шампионки по художествена гимнастика гостуват на Орлин Павлов в „Събота вечер с БНТ“
Олимпийските шампионки по художествена гимнастика гостуват на Орлин Павлов в „Събота вечер с БНТ“
Димитър Димитров - Херо: Съжалявам единствено за резултата
Димитър Димитров - Херо: Съжалявам единствено за резултата