НОВИНИ

Търсенето на Айлин и 7-месечното ѝ бебе в Хатай: Между надеждата и човешките грешки

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 11.02.2023
20212
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Кадри от срутеният блок, наречен "Резиденцията" в Хатай, в който са живеели Айлин, съпругът ѝ и двете им деца бяха показани от сайта 24rodopi.com. Собственикът на сайта Илхан Андай каза в предаването "Говори сега", че за съжаление все още няма новини за Айлин и 7-месечното ѝ бебе Мурат. По думите му, те попадат в графата "безследно изчезнали". Съпругът ѝ и 5-годишната им дъщеря Айза са открити мъртви.

Според Андай спасителите и техниката не достигат и това е големият проблем след земетресението. Иначе държавата се опитва да прави всичко възможно, за да помага на пострадалите от бедствието, има и много екипи от чужбина.

"Вчера на летището задържаха един от изпълнителите на мегапроекта (сградата, в която е живяла Айлин) - архитект, който с голяма сума пари е щял да отлети за Подгорица. Проектът на резиденцията е бил направен от шефа на Камарата на архитектите в Антакия", каза още Илхан Андай.

Той разказа още, че миналото лято, когато семейството на Айлин е било в България, съпругът ѝ е споделил пред познати, че са успели да купят жилище в най-баровския комплекс на Антакия и Хатай. Той обаче е изразил притесненията си, че с просто око се вижда некачествено строителство.

Според Андай, спасителите и техниката не достигат и това е големият проблем след земетресението. Иначе държавата се опитва да прави всичко възможно, за да помага на пострадалите от бедствието, има и много екипи от чужбина.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йоханес Тингнес Бьо с трета световна титла в спринта, Владимир Илиев е 20-ти
Йоханес Тингнес Бьо с трета световна титла в спринта, Владимир Илиев е 20-ти
Виктория Томова започна с успех в квалификациите в Доха
Виктория Томова започна с успех в квалификациите в Доха