НОВИНИ

Атанасов: Решението е Борисов да върне първия мандат и да заяви готовност да подкрепи втория

bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 05.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

"Много е важно какво ще се случи с първия мандат, Борисов е в несгодна ситуация, той много иска да се направи мнозинство и правителство с "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", но няма да му се отвори парашутът. Решението е Борисов да върне първия мандат и да заяви готовност да подкрепи правителство с втория мандат на реформаторските сили", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" ген. Атанас Атанасов от "Демократична България", заместник-председател на Народното събрание.

По думите му, ако президентът Румен Радев спазва традицията, трябва да даде третия мандат на третата политическа сила - ДПС. Българите очакват да се формира правителство, но това не означава правителство на всяка цена, добави Атанас Атанасов.

"Победителят на изборите е в изолация. Няма да подкрепим правителство на Бойко Борисов с първия мандат, точка. Не изключвам да се бави топката с мандатите умишлено, за да може по-дълго да се задържи изпълнителната власт и още едно служебно правителство да бъде излъчено, което е контрапродуктивно", подчерта Атанасов.

Според него категорично трябва да бъде създадено редовно правителство, както и България да има бюджет. Атанас Атанасов поясни, че според конфигурацията може да има правителство без участието на БСП. Той не изключи възможността за нови парламентарни избори през март и прогнозира по-ниска избирателна активност и купуване на гласове.

"Министерството на вътрешните работи се нуждае от основен ремонт. Трябват радикални реформи", каза още ген. Атанас Атанасов.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив се готви за Лудогорец и сключи ново партньорство
Локомотив Пловдив се готви за Лудогорец и сключи ново партньорство
Холгер Руне и контузия отказаха Алкарас на четврътфинал в Париж
Холгер Руне и контузия отказаха Алкарас на четврътфинал в Париж