НОВИНИ

Атлетико (Мадрид) удари Бетис и го изхвърли от топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:04, 31.10.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
атлетико мадрид удари бетис изхвърли топ
Слушай новината

Шампионът на Испания Атлетико (Мадрид) спечели с класическото 3:0 домакинството си на Бетис в мач от 12-ия кръг на испанската Ла Лига.

На своя "Уанда Метрополитано" футболистите на Диего Симеоне надиграха категорично своя опонент и вече гледат към предстоящото дерби срещу Ливърпул в Шампионската лига през седмицата.

Освен това, тези три точки изкачиха мадридчани на 4-а позиция с 22 точки, измествайки от челната четворка именно тима от Андалусия, който вече е 5-ти с 21 пункта.

Яник-Ферейра Караско даде тон за успеха на "дюшекчиите" в 26-ата минута, когато се разписа с мощен удар под гредата, оставил безпомощен Клаудио Браво.

В началото на втората част Марио Ермосо прати топката за втори път във вратата на "андалусийците", но системата ВАР маркира засада на бранителят на Атлетико и така голът беше отменен.

Нямаше какво обаче да помогне на гостите в 63-ата минута, когато в опита си да изчисти центриране от ъглов удар Херман Пецела си отбеляза доста ефектен автогол, удвоявайки пасива на своя тим.

Крайното 3:0 оформи Жоао Феликс десет минути преди края на редовното време, завършвайки успешно контраатака на домакините.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фармацевтите настояват за увеличение на парите от НЗОК
Фармацевтите настояват за увеличение на парите от НЗОК
Хебър надви Ботев и е на върха във волейболния елит
Хебър надви Ботев и е на върха във волейболния елит