НОВИНИ

Австрия открива ски сезона при строги мерки за безопасност

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
11:52, 24.12.2020
Чете се за: 02:10 мин.
По света
Слушай новината

В Австрия днес се открива ски сезонът. В някои провинции стартът ще бъде даден ден или два по-късно. Властите наложиха много ограничения и мерки за безопасност, които трябва да се спазват в курортите. Масовото ваксиниране в Австрия срещу Ковид-19 ще започне на 27 декември.

Идеално подготвени, пистите очакват ски ентусиастите. Но и тук тази година всичко ще е различно. Виена обяви пълно затваряне на страната от 26 декември до 18 януари, но ски ще могат да се карат. Властите обещават да гарантират най-важното.

"Подготвени сме за тази ситуация и вярвам, че можем да осигурим безопасна зима", заяви съветникът по сигурността на провинция Форалберг Кристиан Гантнер.

Маските са задължителни във всички закрити лифтове, а служители по сигурността ще бдят за това дали са поставени правилно и дали изобщо се носят в кабинките.

"По склоновете ние ще присъстваме чрез нашите служители от алпийската полиция, за да гарантираме безопасността и спазването на всички правила", каза директорът на полицията в Долна Австрия Франц Поп.

Тази зима скиорите в Австрия трябва да са подготвени - удоволствието за тях ще е само от спускането по пистите и трябва да забравят за малки радости като чаша топъл шоколад или обяд до пистата.

В заведенията няма да има храна, дори за консумация навън. Хотелите са затворени. Това означава, че скиорите трябва да имат предвид липсата на възможност за пренощуване близо до ски зоните. В Долна Австрия картите за ски се продават само онлайн, а потвърждението на резервациите онлайн е задължително. За празниците в страната е забранено събиране на повече от 10 възрастни от 10 домакинства. Заведенията за хранене остават затворени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тройка в края донесе успех на Бостън над Милуоки
Тройка в края донесе успех на Бостън над Милуоки
Порто триумфира със Суперкупата на Португалия
Порто триумфира със Суперкупата на Португалия