НОВИНИ

Един специален Дядо Коледа обикаля Горна Оряховица с кауза

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 24.12.2020
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Всяка година децата в Горна Оряховица получават подаръците си от един специален Дядо Коледа. Той обикаля домовете, радва хората, но има и благотворителна кауза.

Младият мъж се казва Георги Симеонов и събира всеки лев от символичната такса, която взема, за да я дари на някой, който се нужда е от скъпо лечение, за да живее.

В навечерието на Коледа, макар за няколко дни, Георги облича специалния костюм и се превръща в най-обичания и чакан от децата старец. Казва, че раздава и събира толкова много радост и благодарност, че му стига за цяла година.

"За седма поредна година обличам костюма на Дядо Коледа, за да радвам малки и големи. Има страшно много семейства, които ме искат в техния дом. Тази кауза ми носи много успех, защото мога да зарадвам много хора", споделя той.

Самият Георги е роден с тежка диагноза и дълги години се борил за здравето и живота си. Затова посвещава месец декември да помогне на някой друг в беда. Тази година всички събрани пари ще отидат при млад мъж, на който предстои сериозна операция.

А децата вероятно ще помнят завинаги срещата с благотворителния Дядо Коледа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има билети и свободни места в автобусите за празниците
Има билети и свободни места в автобусите за празниците
Започна ремонтът на църквата "Света Петка" в Русе
Започна ремонтът на църквата "Света Петка" в Русе