НОВИНИ

Каква беше 2020 година за Българската национална телевизия

bnt avatar logo
от БНТ
10:56, 24.12.2020
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Отиващата си вече 2020 година се оказа истинско предизвикателство за новините и журналистиката. В нюзрума на обществената телевизия трябваше прецизно да отсяваме фейк новините около Ковид пандемията и отговорно да поднасяме на зрителя проверена информация.

Вълната от протести с исканията за оставка на правителството и на главния прокурор ни задължи за пореден път да докажем, че сме безпристрастни и в ефира ни да прозвучат всички гледни точки.

Новините на обществената телевизия за пореден път защитиха доверието на зрителя и отново Българската национална телевизия е институцията, която се ползва с най-голямо доверие.

Директорът на "Новини и актуални предавания" Мариела Драголова заяви в "Денят започва", че Българската национална телевизия наистина се е променила към по-добро.

"Това се случи и с новите предавания, които успяхме да пуснем през този сезон. Зрителите са забелязали, че за първи път в ефира на националната телевизия има предаване, което се занимава с международна тематика - "Светът и ние". Това предаване бележи много висок ръст. След това "България в 60 минути" - предаване за добри новини, предаване, което показва живота на хората в страната, прекрасно място, където можеш да видиш една зареждаща информация и да разбереш повече за хората и за живота около себе си", коментира Драголова.

Тя благодари на колегите си от Сутрешния блок "Денят започва", които започват битката за зрителския интерес от рано сутринта. И уточни, че по-натам цялата програма на БНТ бележи ръст - "100% будни", "Култура.БГ", обедните новини, "Още от деня", централната емисия новини, "Панорама", "Референдум", "Бизнес.БГ".

"Този зрителски интерес е много важен за нас, защото показва, че обществената телевизия може да предлага различни видове предавания и те да бъдат наистина за широк спектър от зрители", допълни програмният директор.

Тя акцентира, че най-големият процент от зрителите на БНТ са хора с висше образование. Хората харесват телевизията и за това, че в нея успяват да се наложат млади лица - хора, които тепърва пробиват в журналистическата професия.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: С маска и сложена ваксина Дядо Коледа пристига тази нощ у нас
МВнР: С маска и сложена ваксина Дядо Коледа пристига тази нощ у нас
Манчестър Юнайтед и Тотнъм полуфиналисти за купата на Лигата
Манчестър Юнайтед и Тотнъм полуфиналисти за купата на Лигата