НОВИНИ

Автогол, две дузпи, но без победител в Дербито на Милано

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:45, 07.11.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
автогол две дузпи без победител дербито милано
Слушай новината

Отборите на Милан и Интер завършиха наравно 1:1 в 229-ото издание на "Дерби де ла Мадонина", играно на стадион "Сан Сиро" в Милано.

По този начин "росонерите" отново изравниха Наполи на върха в Серия "А", след като по-рано днес "небесносините" завършиха наравно срещу Верона. Миналогодишните шампиони пък продължават да изостават на 7 точки от лидерите след 12 кръга.

Символичните гости от Интер получиха ранна възможност да открият резултата в 8-ата минута, когато Франк Кесие извърши нарушение срещу Хакан Чалханоглу в наказателното поле и "нерадзурите" получиха право да изпълнят.

Именно Чалханоглу, който през лятото смени Милан с Интер, застана зад топката и не сбърка от бялата точка, давайки аванс на своя тим.

Преднината на Интер обаче се задържа едва до 17-ата минута, когато Сандро Тонали от тима на Милан центрира от пряк свободен удар, а топката кацна на главата на неориентирания Стефан Де Фрай, който я прати в собствената си врата за 1:1.

В 25-ата минута "нерадузурите" получиха златна възможност отново да поведат, след като Матео Дармиан беше препънат в наказателното поле и арбитърът Даниеле Довери отново посочи бялата точка.

Този път с отговорността да изпълнява дузпата се нагърби Лаутаро Мартинес, но ударът му бе отразен майсторски от Татарушану.

Аржентинецът направи и още един пропуск малко преди почивката, когато негов удар премина встрани от целта.

Интер продължи да бъде по-дейния отбор и в началото на втората част, като изглеждаше, че играчите на Симоне Индзаги са по-близо до трите точки.

В последните минути на срещата обаче Милан организираха няколко опасни атаки, при една от които удар на Алексис Салемакерс се отби от страничната греда.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рен разби Лион у дома и се доближи до топ 3
Рен разби Лион у дома и се доближи до топ 3
Байдън осъди атаката срещу иракския премиер
Байдън осъди атаката срещу иракския премиер