НОВИНИ

Автогол на Храдецки и Лукаку осигуриха на Белгия заслужен успех над Финландия

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:59, 21.06.2021 (обновена)
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
автогол храдецки лукаку осигуриха белгия заслужен успех финландия
Слушай новината

Отборът на Белгия спечели с 2:0 срещу Финландия и по този начин завърши с пълен актив от 9 точки на първото място в Група "В" на Евро 2020.

"Червените дяволи" трябваше доста да се потрудят за този си успех, като чакаха цели 74 минути, за да поведат, макар и след нещастен автогол на Лукаш Храдецки, който дотогава беше заключил своята врата.

Малко по-късно пък Ромелу Лукаку също се разписа, оформяйки крайното 2:0 в тази среща, което подпечата успеха на белгийците.

Така Белгия печели безапелационно тази Група "В" с 9 точки, а след тазвечершните резултати Дания също продължава към 1/8 финалите, финиширайки на 2-то място в групата с 3 пункта.

Финландците пък тепърва ще трябва да почакат, за да разберат дали тяхната приказка на първенството ще продължи, като един от най-добрите трети отбора.

Първата по-интересна ситуация дойде чак в средата на първата част, когато пробив на Де Бройне завърши с прострелно центриране, при което без малко Араюри да прати топката в собствената си врата, но рикошет във вратаря Храдецки предотврати автогол.

Малко преди края на първата част стража на Байер Леверкузен демонстрира и блестящия си рефлекс, избивайки опасен удар на Жереми Доку.

След почивката ситуацията не се промени драстично, като отново "червените дяволи" търсеха гола, но отново вездесъщият Храдецки спираше всяка тяхна възможност.

Малко след като изтече първият час игра в Санкт Петербург и отборът на Финландия показа нещо по-интересно в предни позиции, като Камара отправи точен удар, който обаче бе лесно уловен от Тибо Куртоа.

Секунди по-късно чудесна белгийска атака, започната от Де Бройне наложи Лукаш Храдецки да прави поредно важно спасяване, спирайки този път Еден Азар.

Дори и Храдецки обаче нямаше какво да стори в 65-та минута, когато Лукаку получи перфектен пас от Кевин Де Бройне и от около 8-9 метра нямаше как да сбърка за 1:0.

Радостта на нападателят на Интер обаче не се задържа дълго, след като ВАР маркира засада на Лукаку и така резултатът остана 0:0.

Все пак логичното се случи в 74-та минута, когато за огромно съжаление на вратаря Храдецки той си отбеляза нелеп автогол, след като топката се отби от напречната греда и рикошира в неговото тяло преди да навести финландската врата.

Шест минути по-късно Ромелу Лукаку удвои резултата, слагайки точка на интригата в тази група "В". С основен принос за попадението беше Кевин Де Бройне, който се отчете с асистенцията.

Стартови състави:

Финландия: Храдецки, Райтала, Тойвио, Араюри, О`Шонеси, Уронен, Лод, Спарв, Камара, Пуянпаоло, Пуки

Белгия: Куртоа, Боята, Денайер, Вермаелен, Тросар, Де Бройне, Витсел, Шадли, Доку, Азар, Лукаку

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дания разгроми Русия с 4:1 и успя да се класира за директните елиминации
Дания разгроми Русия с 4:1 и успя да се класира за директните елиминации
Ердоган: Срещата ми с Байдън откри "нова ера" на конструктивни връзки
Ердоган: Срещата ми с Байдън откри "нова ера" на конструктивни връзки