НОВИНИ

Авторът на българската песен за "Евровизия": Амбицирани сме да се представим достойно

bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 26.11.2021
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Подготвяме се за "Евровизия" с амбицията да се представим много достойно в Торино, защото осъзнаваме отговорността да представяме цяла България на най-големия песенен конкурс.

Това заяви в "Денят започва" д-р Милен Врабевски, който стои зад проекта "Интелиджънт мюзик проджект". Той е и автор на музиката, текста и на голяма част от аранжимента на "Intention" (Намерение) - българската песен на "Евровизия 2022".

Проектът "Интелиджънт мюзик" има вече 10 години опит, а в него са участвали истински рок величия. Звездната шесторка, която ще развее българския флаг на сцената на "Евровизия", са Рони Ромеро (Rainbow), Стоян Янкулов - Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

В студиото на "Денят започва" Милен Врабевски изтъкна, че е приел участието ни на "Евровизия" като родолюбива и обединяваща кауза.

От групата са предложили няколко парчета за песенния конкурс, а окончателният избор е направен от продуцентския екип на БНТ.

"Ще заведем на "Евровизия" една по-различна музика, която досега България не е пращала там, но от друга страна е много популярна тук", заяви продуцентът на БНТ Йоана Левиева-Сойър. "Рокът е жив. Много от нас, които го слушаме, сме сигурни в това, така че винаги има място за него на европейската сцена", допълни тя.

В студиото на "Денят започва" д-р Милен Врабевски изрази надежда, че посланието на песента ще стигне до много хора.

"Посланието е това - вътрешната битка да намериш себе си и пътя към прогреса. Да намериш как да загърбиш егоцентризма и да се концентрираш върху живота с мисия. Заради това, че не си роден напразно и имаш още какво да дадеш", казва авторът на песента.

"И още повече - когато достигнеш до тези изводи, започваш да се освобождаваш някак си вътрешно. Но колкото по-свободен пък ставаш, толкова повече разбираш, че се отдалечаваш от реалния живот. Защото той не е направен, за да те направи щастлив. Ти трябва да се направиш щастлив", допълни д-р Врабевски.

В студиото на "Денят започва" продуцентът на БНТ Йоана Левиева-Сойър заяви, че за първи път България има готова песен за "Евровизия" толкова рано. Това ще даде по-добра възможност за промоция и за популяризиране на песента в рамките на конкурса.

Видеоклипът ще е готов до две седмици, а през декември музикантите започват турне в различни части на България.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Семейството на Марадона поиска да изпълни последното му желание
Семейството на Марадона поиска да изпълни последното му желание
Откриха нов инфекциозен блок във ВМА (Снимки)
Откриха нов инфекциозен блок във ВМА (Снимки)