НОВИНИ

Интелиджънт мюзик проджект ще представя България на „Евровизия 2022“

Милена Кирова
от Милена Кирова
13:28, 25.11.2021 (обновена)
7786
Чете се за: 03:52 мин.
Любопитно
Слушай новината

"Интелиджънт мюзик проджект" ще представя България на "Евровизия" през 2022 година в италианския град Торино. БНТ отново залага на вече доказаната като успешна формула за публично-частно пратньорство. Зад проекта застава бизнесменът д-р Милен Врабевски, който приема Евровизия за национална кауза и сам е написал музиката и текста на песента. Фронтмен на групата е звездата от Рейнбоу Рони Ромеро.

Торино ще е домакин на Евровизия 2022

Песен за собственото ни израстване, за напускането на безопасната зона и следването на поривите - на това ще заложи България чрез "Интелиджънт мюзик"

"Всяка година "Евровизия" е причина за обединение на нацията. С оглед утвърждаващата се тенденция за завръщане на рок музиката, която следва да отбележа на европейската и световна сцена с нашите партньори от БНТ вярваме, че този международен, но в основата си напълно български проект, работещ изцяло за името на България по света, ще представи повече от успешно страната ни. Парчето, което направихме сега всъщност поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки един от нас с остарелите модели за вяра и поведение, които ни дърпат назад", каза д-р Милен Врабевски.

Проектът "Интелиджънт мюзик" има вече 10 години опит, а в него са участвали истински рок-величия. Звездната шесторка, която ще развее българския флаг на сцената на Евровизия: Рони Ромеро, Стоян Янкулов - Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

"Днес ние отново се завръщаме на сцената на безспорно най-голямото музикално състезание - музикалната олимпиада на Европа. "Евровизия" е най-гледаното предаване според рейтингите и пийпълметрията и нейният финал е най-голямото музикално събитие в цяла Европа. Затова за нас е гордост и чест да реализираме тази година за втори път с публично-частно партньорство нашето участие. Вярвам, че от тук нататъка ние ще затвърдим това партньорство и този модел и ще успяваме да правим добра музика и да се състезаваме в "Евровизия" наравно с другите", каза Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ.

Рони Ромеро не е пропускал да гледа Евровизия с дететто си, сега честта да представя България на голямата сцена е негова.

"Въпреки че съм роден на друг континент, живял съм в други държави в Европа, но от три години, откакто работим заедно, чувствам България и особено София като свой втори дом. И всъщност аз така разбирам това съсътезание - според мен "Евровизия" не е въпрос на това откъде си, от коя държава си. Въпрос е да представиш чувствата на една държава", каза Рони Ромео.

Видеото към песента е почти готово и ще се появи за първи път в ефира на БНТ. А за промоцията на българското участие групата тръгва на турне в 5 големи български града.

"Надяваме се, че ще имаме добро участие", оптимист е директорът на БНТ Емил Кошлуков.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов завършва сезона със среща с Фернандо Алонсо
Никола Цолов завършва сезона със среща с Фернандо Алонсо
ГДБОП арестува младеж заради Фейсбук коментари за трагедията на АМ "Струма"
ГДБОП арестува младеж заради Фейсбук коментари за трагедията на АМ "Струма"