НОВИНИ

Какви са заявките на партиите на тема "Вътрешна сигурност"

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:25, 25.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура - това са темите на разговорите днес между преговорните екипи на "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", БСП и "Демократична България".

На тема вътрешна сигурност БСП дадоха заявка да работят за общество с висока степен на защита. Те настояват за пълен преглед и анализ на МВР, а след него и за изготвяне на изцяло нов закон за МВР.

Искат да се сложи край на политическото инженерство в структурите на сигурността, както и да се създаде нова полицейска карта. Приоритети са им укрепването на границата и борбата с битовата престъпност.

Вътрешната сигурност - основна тема на третия ден преговори за кабинет

От "Има такъв народ" са "за" промени в целия пакет закони, които обхващат сигурността. От партията на Слави Трифонов са "за" изваждане на пожарната и гражданска безопасност от МВР и създаване на ново Министерство на бедствията и авариите.

Смятат, че трябва да се изгради Държавна агенция за киберзащита. Съгласни са да се направи анализ на МВР, но и финансова ревизия. От "Демократична България" смятат, че институциите, които трябва да се борят с корупцията, срещу която се обявяват всички, се управляват от зависими лица и настояват това да се промени.

ВСИЧКО ЗА ПРЕГОВОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение с магнитуд 3,6 по Рихтер беше усетено в София
Земетресение с магнитуд 3,6 по Рихтер беше усетено в София
Прекратени производства - делата са срещу бившия кмет на Пловдив Иван Тотев
Прекратени производства - делата са срещу бившия кмет на Пловдив Иван Тотев