НОВИНИ

Стабилно остава състоянието на ранените на АМ "Струма"

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
09:52, 25.11.2021 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Всички пациенти, пострадали в инцидента на АМ "Струма", са в стабилно общо състояние. Няма опасност за живота им. Вчера бяха оперирани две от лицата, които също са в добро общо състояние.

Пострадалите, които бяха в реанимация, днес са преместени в отделението на Клиника по изгаряне и пластична хирургия. Шестима от тях са с различна степен на изгаряния, а един е с фрактури.

Опасна ли е мантинелата в района на трагедията на АМ "Струма" - мнението на експертите

Близките им се надяват те да бъдат изписани възможно най-скоро, за да се приберат вкъщи. Лекарите обаче засега не могат да кажат кога ще бъде възможно те да бъдат транспортирани до Република Северна Македония.

„Пациентите, които са настанени при нас, всички са стабилни. Двамата пациенти, които бяха настанени в реанимация, вече са изведени в стационара за продължаване на лечението. На един от пациентите днес му предстои още една операция. След изследванията и консилиума се прецени, че има нужда от още една оперативна намеса, която се извършва в момента”, заяви доц. д-р Христо Шивачев.

Засега не са готови ДНК експертизите, по които ще се идентифицират телата на загиналите. В обработването на пробите ще помагат и патолози от Република Северна Македония.

След инцидента на автомагистрала "Струма" в ранните часове на 23 ноември, вторник, в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" бяха приети 7 граждани. Жертвите на трагедията са 45.

ПОВЕЧЕ ЗА ТРАГЕДИЯТА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преговорите за кабинет продължават с тема "Екология"
Преговорите за кабинет продължават с тема "Екология"
Неваксинираният Кимих се разболя от COVID-19
Неваксинираният Кимих се разболя от COVID-19