Иван Иванов, БСП: Разговори за министерства не са водени

от БНТ
08:51, 25.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Идеята е да се формулират общите политики на бъдещата коалиция. Политиката на БСП ще бъде гарант за стабилност на един бъдещ кабинет. Разговори за министерства не са водени. Това заяви в "Денят започва" Иван Иванов, част от преговорния екип на БСП.

Според него в рамките на два-три месеца ще има стъпки за реформиране на съдебната система - като закриването на Специализираните наказателен съд и прокуратура.

"Ние предложихме на обществото пакет от мерки за първите 100 дни и това е в основата на нашите предложения в сегашните преговори. Мога да ви кажа, че 99% от нещата, които сме заложили в тези мерки, влизат в графата безспорни. Това до голяма степен означава, че политиката на БСП ще бъде гарант за стабилност на бъдещ кабинет. Очакваме да бъдат преодолени всички противоречия и търкания, които бяха налице в 45-ия и 46-ия парламент. Ние още тогава застанахме зад позицията за съставяне на правителство, не се е променила тази позиция. Ще бъдем сериозни в своите действия и здраво подкрепящи такъв кабинет, гръбнакът на това правителство, участващи в кабинета, говорим за коалиция", допълни Иван Иванов.

По думите му трябва да се прекрати мандатът на Иван Гешев, с промени в законите трябва да се намери приемлив вариант за функциите на главния прокурор.

Иван Иванов добави, че в сферата на наказателното право нещата не бива да се правят от днес за утре.

Той уточни, че детайлите по разговорите ще бъдат оповестени на един по-късен етап, тъй като такова е желанието на мандатоносителя "Продължаваме промяната". Нашата задача е да бъдем гарант за създаване на стабилен, редовен кабинет, каза още Иван Иванов.

Вижте целия разговор във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПРЕГОВОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спомен за дипломата Иван Станчов от Карин дом
Спомен за дипломата Иван Станчов от Карин дом
Сестри Стоеви са на 1/4-финал в Индонезия
Сестри Стоеви са на 1/4-финал в Индонезия