НОВИНИ

Aйнтрахт и Рейджърс ще спорят за трофея в Лига Европа

стават ясни финалистите лига европа лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:46, 05.05.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Айнтрахт (Фракфурт) и Глазгоу Рейджърс се класираха за финала в тазгодишното издание на Лига Европа.

В първия мач-реванш от полуфиналите на турнира, "Орлите" от Франкфурт постигнаха минимална победа с 1:0 при домакинството си на Уест Хям.

Гостите от Лондон останаха с десет души на "Дойче банк Парк" в 19-ата минута след директния червен картон на Аарън Кресуел. В следващите минути домакините изцяло владееха контрола на събитията на терена и отбелязаха единственото попадение в мача в 26-ата минута. Ансгар Кнауф бе изведен отдясно в наказателното поле на "чуковете" и върна топката към точката за изпълнение на дузпа, където Боре мигновено стреля и се разписа в долния десен ъгъл на вратата. По този начин Айнтрахт продължава към финала с общ резултат 3:1 след двете изиграни срещи с Уест Хям.

В другия полуфинал Глазгоу Рейнджърс постигна обрат в общия резултат с РБ (Лайпциг), тъй като победи германския тим с 3:1 на своя "Айброкс". Първата среща в Лайпциг завърши с минимална победа с 1:0 за домакините.

Рейджърс откриха резултата в 19-ата минута, когато Кент нахлу отляво в наказателното поле на гостите и центрира на втора греда към Тавърниър, който се разписа с изстрел от близка дистанция. "Синьо-белите" удвоиха преднината си в 24-ата минута чрез Камара, който с техничен изстрел от границата на наказателното поле се разписа в долния десен ъгъл на вратата. Гостите от Лайпциг намалиха изоставането си в 70-ата минута. Анхелиньо центрира отляво в пеналтерията на Рейнджърс, а връхлитащият Нкунку с глава се разписа за 2:1. Тимът на Джовани ван Бронкхорст нанесе решителния си удар в 81-ата минута, когато центриране на Кент в наказателното поле на РБ (Лайпциг) доведе до разбъркване и неубедително изчистване от страна на Гвардиол, като от това се възползва Лундстрам, който оформи крайното 3:1 в полза на шотландския първенец.

Така Айнтрахт (Фракфурт) и Глазгоу (Рейнджърс) ще спорят за трофея в Лига Европа в сряда, 18 май, от 22.00 часа на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома – Фейенорд е финалът в дебютното издание на Лигата на конференциите
Рома – Фейенорд е финалът в дебютното издание на Лигата на конференциите
Семейство с дете се нуждае от поне 2200 лв. месечно за нормален живот
Семейство с дете се нуждае от поне 2200 лв. месечно за нормален живот