НОВИНИ

"Аз съм вашият нов Дядо Мраз" - Навални с разказ от колонията

съм вашият нов дядо мраз навални разказ колонията
bnt avatar logo
от БНТ
14:25, 26.12.2023
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

"Аз съм вашият нов Дядо Мраз" - руският опозционер Алексей Навални потвърди, че се намира в наказателна колония в Арктика. С публикация в социалните мрежи Навални разказва за 20-дневното си пътуване до колонията, която се намира отвъд полярния кръг.

"Сега имам палто от овча кожа, ушанка, а скоро и валенки. Порасна ми брада. За съжаление тук няма елени, но има огромни и пухкави овчарки. Не казвам "Хо-хо-хо", ами "Ох-ох-ох", когато погледна през прозореца, защото навън първо е нощ, после вечер и накрая - пак нощ".

Местонахождението на критика на Кремъл стана ясно едва вчера, след като не беше контактувал със защитата си от 6 декември.

"Доведоха ме тук в събота вечер. Бях докаран толкова предпазливо и по такъв странен маршрут, че не очаквах някой да ме открие преди средата на януари. Затова се изненадах, когато вчера отвориха вратата на килията ми с думите: "Адвокатът ти е тук да те види". Той ми разказа, че много от вас са се притеснявали за мен - благодаря ви за подкрепата!"

Алексей Навални излежава допълнителни 19 години към първоначалната му присъда му от 11,5 години затвор. Новото обвинение срещу него е за екстремизъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 "коледни" бебета са се родили в столичния "Майчин дом"
12 "коледни" бебета са се родили в столичния "Майчин дом"
Волейболният Левски посреща Монца на 9 януари
Волейболният Левски посреща Монца на 9 януари