НОВИНИ

Бабикян подкрепя идеята за обединение на ИБГНИ с "Демократична България" и проекта Петков-Василев

bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 19.09.2021
5477
Чете се за: 02:35 мин.
Политика
Слушай новината

Мая Манолова няма нужда да съгласува с нас опита за коалиционно обединение на ИБГНИ с ДБ и новия проект на Петков и Василев. Това е продължение на същия тип политика да съберем тези, които имат еднакво виждане за промяна на България. Това декларира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" бившият депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Арман Бабикян.

"Това събиране е естествено, след като идеите ни са общи. Няма какво толкова да се мисли", каза той.

"Може да не сме големи, но сме ефективни и силни. И в комисията "Манолова" и в комисията "Хаджигенов". Излязохме с резултати за безпрецедентното полицейско насилие и безпрецедентното подслушване. Тези двама млади господа (Петков и Василев - бел.ред.) постигнаха също резултати", каза Бабикян.

С ДБ каза, че са работили "фантастично" в последното Народно събрание и преди това.

За провала на това Народно събрание Бабикян заяви, че неуспехът за обединение датира от миналата година, когато са обикаляли офисите на останалите партии с молба да се явят заедно, за "да се създаде мощна волтова дъга, която да блъсне статуквото".

"Нищо такова не се случи. Сега бавно учим урока си. Хората разбират, че се налага да се подадат ръце и да се пуснат мостове и егоизмът да даде крачка назад", допълни Бабикян.

Резултатите от протестите продължават да дават плодове. Обществото ни вече не иска да живее по онзи начин, но не е произвело качествен механизъм как да живее по новия начин и това ни вкарва в този цикъл от избори, каза още той.

"ИТН, ДБ и БСП получиха много повече гласове от нас, но трябваше да бъдат пуснати мостове към останалите партии да има ясна програма, зад която се застава и да се състави кабинет. Можеше да се провалим, но поне можеше открито и диалогично да направим този опит", допълни Бабикян.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от “Денят започва с Георги Любенов”

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова изпусна сетбол и отпадна на полуфиналите във Валенсия
Виктория Томова изпусна сетбол и отпадна на полуфиналите във Валенсия
Румен Петков: Президентът Радев е без алтернатива
Румен Петков: Президентът Радев е без алтернатива