НОВИНИ

Румен Петков: Президентът Радев е без алтернатива

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 19.09.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Политика
Слушай новината

Днес президентът Радев е без алтернатива. Виждаме, че срещу него не просто няма фигура, а няма способност да се излъчи алтернативна кандидатура. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на АБВ Румен Петков.

Той обаче предупреди, че това подвежда. "Неговият екип трябва да бъде много внимателен и агресивен в добрия смисъл на думата, защото създаването на спокойствие е фалшиво", заяви Петков.

Лидерът на АБВ каза още, че не допуска левицата да излезе с друг кандидат. Очаква максимална концентрация и в президентската, и в парламентарната кампания.

Според него президентът трябва да бъде внимателен особено от сега нататък. Той коментира, че е важно левицата да се яви консолидирана.

"С надеждата съм, че този път всички фигури в левицата, всички хора, които са ангажирани със социалната идея, ще проявят не само разум, а воля на обществото да се даде друга отговорна перспектива", каза още Румен Петков.

Според него без съмнение фрагментацията сред политическите формации е факт.

"За съжаление основните играчи имат същностен принос. Ако се загледаме за омразата и лъжата, която се излъчва през последните месеци, ще видим, че такова нещо не сме имали в българската история", каза още той.

За новия проект на Петков и Василев лидерът на АБВ заяви, че в него ще се включи и шефът на НАП Румен Спецов. Смята обаче, че "никой сериозно мислещ ляв човек, няма да се подведе по тази лъжа и спекула".

За политиката на АБВ по отношение на ваксинацията Петков заяви, че е лъжа доц. Мангъров да е призовал хората да не се ваксинират:

"Намерете случай, в който доц. Мангъров е казал: "Не се ваксинирайте". Намирате такъв случай и аз си отивам на село и няма да се покажа. Да не ставаме част от лъжата. Идеята да се ваксинират, всички които искат, е идея, която е платформата на демокрацията. Но да лъжем, че някой е казал да не се ваксинират..."

Самият Петков не е ваксиниран. Заяви, че има антитела, които са повече от тези на ваксинираните, което значи, че се е срещал с вируса.

"Защо трябва да се ваксинирам, след като имам антитела. Някой е взел рушвет, за да купи ваксини и сега трябва да продаде ваксините. Трябва да има мярка", каза Петков.

Допълни също, че има приятел, който е починал с две ваксини.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от “Денят започва с Георги Любенов”

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бабикян подкрепя идеята за обединение на ИБГНИ с "Демократична България" и проекта Петков-Василев
Бабикян подкрепя идеята за обединение на ИБГНИ с "Демократична България" и проекта Петков-Василев
Проф. Михаил Константинов: Партия, която не издигне кандидат за президент, ще понесе щети
Проф. Михаил Константинов: Партия, която не издигне кандидат за президент, ще понесе щети