Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

"Продължаваме промяната" постигна коалиционно споразумение с още една партия

от БНТ
21:11, 20.09.2021
8418
Чете се за: 01:40 мин.
Политика
продължаваме промяната новият политически проект кирил петков асен василев
Слушай новината

От "Продължаваме промяната" съобщиха, че е постигнато коалиционно споразумение с още една партия.

Днес беше постигнато коалиционно споразумение между ПП "Волт" и ПП "Средна европейска класа", с което двете партии образуваха коалиция "Продължаваме промяната" за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 година. Представляващи коалицията са Кирил Петков и Асен Василев, допълват от "Продължаваме промяната".

Коалицията се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин.

Основните цели на коалицията са създаването на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и среден бизнес, привличането на стратегически, високотехнологични инвестиции, справедливо и балансирано разпределение на средствата на държавата и върховенство на закона.

Приоритет за обединението ще бъдат инвестициите в качествено образование, развитие на по-добро и достъпно здравеопазване, модерна инфраструктура и социална политика, осигуряваща достойни доходи на възрастните хора.

Петков и Василев ще се стремят към управлението на страната, разговарят с партии за коалиция мандатоносител

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на "Продължаваме промяната" и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
През нощта ще вали главно в Източна България
През нощта ще вали главно в Източна България
Онлайн платформа ще помага на деца със специални образователни потребности
Онлайн платформа ще помага на деца със специални образователни потребности