НОВИНИ

Мая Манолова: Споразумение за съвместни действия в 47-ия парламент би дало надежда на хората

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 20.09.2021
Чете се за: 03:02 мин.
Политика
Слушай новината

"Изправи се.БГ" не сме казарма. Всеки един от партньорите в гражданската платформа е свободен да взима решения, след като е решил да смени една платформа с друга, така лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова коментира решението на партия "Волт" да се яви заедно на изборите с новия политически проект "Продължаваме промяната".

Тя уточни, че партията на Настимир Ананиев "Волт" не е била част от коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!", а една от организациите - част от гражданската платформа.

В "Още от деня" Манолова сподели, че не е наясно кой какви разговори води. "Не съм и питала Настимир Ананиев. Те съвсем коректно казаха, че няма да участват в гражданската платформа. Не съм задавала въпроси какви са техните амбиции".

Лидерът на "Изправи се.БГ" припомни, че Кирил Петков и Асен Василев са били от министрите, които продължиха каузата на Комисията по ревизията. "С Асен Василев работихме добре и по актуализацията на бюджета. Благодарение на съвместните ни усилия се случи и увеличението на пенсиите" и е съвсем естествено "Изправи се.БГ" да продължим да си партнираме, заключи тя.

По думите ѝ едно предварително сключено споразумение за съвместни действия в 47-ия парламент би дало надежда на хората, че разнобоят между формациите на протеста в 46-ия парламент няма да се повтори. Тя отбеляза, че "Изправи се.БГ" е в оперативна връзка и с Христо Иванов и ген. Атанасов от "Демократична България", както и с Кирил Петков и Асен Василев от "Продължаваме промяната". На този етап разговори за предизборна или следизборна коалиция не са водени.

Мая Манолова поясни, че се очаква утре да се финализират разговорите с партиите от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и заяви, че най-вероятно на изборите ще се явят в същия формат.

"Движение 21", "Европейска народна партия" и "Движение България на гражданите" са нашите мандатоносители и те ще останат същите. "Кого ще изберат Кирил Петков и Асен Василев предстои да видим. Очакването и на гражданите е разговорите да се водят публично", така тя отговори на въпроса дали Татяна Дончева ще остане част от коалицията.

Решение на "Има такъв народ" ще е дали ще се включи в Съюз на промяната, в едно мнозинство на почтените, отбеляза Манолова.

Тя беше категорична, че демонтирането на корупционния модел не е приключено и че не бива да се допуска връщането на ГЕРБ на власт.

Мая Манолова подчерта, че продължават подкрепата си за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От първо лице: Кабул - месец с талибаните
От първо лице: Кабул - месец с талибаните
Агресия срещу лекари: Антиваксъри принудиха мобилен екип да прекъсне работа
Агресия срещу лекари: Антиваксъри принудиха мобилен екип да прекъсне работа