НОВИНИ

Бабикян: С "Има такъв народ" разговаряме и налучкваме идеите - не водим преговори

bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 11.04.2021
Чете се за: 03:27 мин.
У нас
Слушай новината

С "Има такъв народ" просто си разговаряме, налучкваме идеите. Има много сериозно сходство по огромна част от идеите. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Арман Бабикян, един от лидерите на Отровното трио и избран за депутат от коалиция "Изправи се! Мутри вън!". Това обаче не са преговори, а разговори, категоричен е Бабикян.

На първо място, пожелавам на Слави да е здрав. Това не е първият случай, в който шоумен влиза в политиката, допълни той.

В коментар за различните мнения от Николай Хаджигенов, Татяна Дончева и Мая Манолова за евентуална подкрепа към правителство, Бабикян заяви, че няма разцепление в "Изправи се! Мутри вън!". Да не се окаже, че тази коалиция е минимодел на едно бъдещо правителство, което трябва да събере орел, рак и щука, попита Бабикян.

Ние не сме казармата ГЕРБ, в която един вдига моливче и всички гласуват под строй, допълни той.

Мая Манолова: В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме

Задача номер 1 е да съставим кабинет без участието на ГЕРБ. Това, което сме казали на площада - това са целите ни, допълни Бабикян.

Не мога да кажа, че съм обнадежден, но очаквам да видя действия. Много отдавна не вярвам на думи, заяви Бабикян.

Като минат изборите и всеки започва да прави собствени сметки. Има хора, които смятат, че не е важно да се управлява умно страната, а да останат чисти и девствени, за да могат да се оглеждат в огледалото и да не ги ругаят собствените им поддръжници, смята Бабикян.

Проф. Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа

Не се прави разлика между коалиция и подкрепа за управление. Политическите сили, които довчера бяха извън парламента ясно подчертават, че не желаят коалиция с ГЕРБ и ДПС, значи става дума за правителство на малцинството. И тук идва тънката политическа сметка, обясни още Арман Бабикян.

При втория мандат се търсят гаранциите - гаранционните политици за независимост. Няма друг начин да се изкърти феодалният модел на Борисов, категоричен е Бабикян.

Лично за себе си той заяви, че не става за министър.

Най-сексапилната новина е кой ще е премиер, но далеч по-важно е кой ще е председател на парламента, смята Бабикян.

Разбира се, че ще подкрепим правителство, ако нямаме министър, стига да са грамотни и да разбират от работата си, да не са събирани по бензиностанциите.

По думите му, има едни "телешки надежди", че след два месеца пак ще направим избори, още повече ще гласуват за нас и чудото ще се случи.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авария в ядрен обект в Иран
Авария в ядрен обект в Иран
4,2 по Рихтер в Гърция
4,2 по Рихтер в Гърция