НОВИНИ

Байерн (Мюнхен) обърна коравия Майнц и дръпна с шест точки на върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:21, 11.12.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
байерн мюнхен обърна коравия майнц дръпна шест точки върха
Слушай новината

Отборът на Байерн (Мюнхен) спечели трудно с 2:1 домакинството си на Майнц 05 и по този начин отвори разлика от шест пункта на върха в подреждането в германската Бундеслига, след като преследвачът Борусия (Дортмунд) направи 1:1 като гост на Бохум.

На своя "Алианц Арена" футболистите на Юлиан Нагелсман определено не блестяха с играта си, но все пак сториха нужното, за да стигнат до трите точки.

Мачът започна трудно за "баварците", които в 22-ата минута се оказаха догонващи в резултата, след като Карим Онсиво се разписа с глава отблизо, засичайки подаване на Буркарт.

Домакините все пак отговориха в 53-ата минута, когато Кингсли Коман бе изведен от Толисо и със силен удар между краката на стража на Майнц възстанови паритета.

Малко повече от четвърт час преди края пък младият Джамал Мусиала оформи пълния обрат, вкарвайки с прецизен изстрел по земя от границата на наказателното поле.

По този начин Байерн (Мюнхен) събра 37 точки в подреждането срещу 31 за състава на Борусия. Майнц пък се смъкна до 8-та позиция, след като бе изпреварен от РБ Лайпциг, който спечели с 4:1 срещу Борусия (Мьонхенгладбах) в дебюта на новия си наставник Доменико Тедеско.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Късна развръзка зарадва Ботев Пд срещу Царско село
Късна развръзка зарадва Ботев Пд срещу Царско село
Проф. Витанов: Втората седмица на февруари се очаква петата вълна с варианта Омикрон
Проф. Витанов: Втората седмица на февруари се очаква петата вълна с варианта Омикрон