НОВИНИ

Байерн (Мюнхен) охлади шампионските амбиции на Борусия (Дортмунд)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:51, 04.12.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
борусия байерн
Слушай новината

Германският шампион Байерн (Мюнхен) постигна ценен успех срещу Борусия (Дортмунд) в битката за лидерската позиция в Бундеслигата.

Тимът на Юлиан Негелсман постигна обрат срещу вестфалци на "Сигнал Идуна Парк" с 3:2 и увеличи преднината си на върха на 4 пункта пред Борусия (Д).

Домакините първи откриха резултата в срещата, чрез Юлиан Брандт в 5-ата минута. Джуд Белингам намери с подаване по въздуха Брандт, който овладя, финтира Алфонсо Дейвис и със силен изстрел пред вратарското поле разстреля Мануел Нойер за 1:0.

Само 5 минути по-късно баварците възстановиха равенството. Матс Хумел се опита да изчисти топката в центъра на терена, но вместо това нацели Томас Мюлер в тялото и кълбото се върна в половината на Борусия. Мюлер спечели въздушното единоборство с Хумелс и свали топката към Роберт Левандовски, който напредна необезпокояван в пеналтерията на вестфалци и с премерен удар по земя реализира за 1:1.

В края на първата част отбраната на Борусия не успя да изчисти топката от собственото си наказателно поле и тя попадна в краката на Кингсли Коман, който с безпощаден изстрел се разписа във вратата на домакините за 2:1.

Съставът на Марко Розе започна вихрено втората част и успя да стигне до изравнително попадение в 48-ата минута. Грешка на Упамекано предостави топката на Белингам, който продължи към Ерлинг Холанд, а норвежецът от движение стреля с вътрешен фалц и се разписа за 2:2.

Гостите от Мюнхен получиха правото да изпълнят дузпа в 75-ата минута заради игра с ръка на Матс Хумелс в пеналтерията на Борусия (Дортмунд). С изпълнението на наказателния удар се нагърби Роберт Левандовски, който оформи крайното 3:2.

Победата позволи на баварците да се откъснат на 4 точки пред прекия си преследвач Борусия (Дортмунд), който има актив от 30 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сградата на летище Русе ще стане недвижима културна ценност
Сградата на летище Русе ще стане недвижима културна ценност
Как да рециклираме пластмасовите бутилки?
Как да рециклираме пластмасовите бутилки?