НОВИНИ

Байерн (Мюнхен) спечели групата си в Шампионската лига за 18-и път

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:42, 23.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
байерн мюнхен спечели групата шампионската лига път
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Байерн (Мюнхен) спечели групата си в Шампионската лига за 18-и път. Това стана факт при визитата на баварците на Динамо (Киев) от петия кръг на група „Е“ на най-престижния европейски клубен турнир. Съставът на Юлиан Нагелсман победи с 2:1.

Под обилния снеговалеж на Олимпийския стадион в столицата на Украйна, Байерн откри резултата в 14-ата минута. Бенжамен Павар стреля към вратата на Георгий Бушчан от границата на наказателното поле, но топката се повдигна от крака на бранителя Илия Забарний, за да може Роберт Левандовски да реализира със задна ножица. Това бе деветото попадение за головата машина на "баварците" през настоящата кампания в Шампионската лига.

В 42-ата минута германският шампион удвои преднината си. Корентен Толисо центрира в наказателното поле на домакините, където Томас Мюлер пропусна топката за Кингсли Коман, който от близка дистанция вкара второ попадение за Байерн във вратата на Динамо.

Домакините намалиха изоставането си в 70-ата минута чрез появилия се от резервната скамейка Денис Гармаш. Нападателят на Динамо (Киев) бе изведен очи в очи с Мануел Нойер от Виктор Циганков и промуши топката между краката на немския страж за 1:2.

Байерн (Мюнхен) е недостижим лидер в група „Е“ с актив от 15 точки след 5 изиграни срещи, а Динамо (Киев) е последен в класирането с едва една спечелена точка до момента в турнира.

Точно в 22 часа българско време, вторият в класирането Барселона посреща третият Бенфика, като разликата между двата тима е само две точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на седмицата президентът обявява кога ще свика парламента
До края на седмицата президентът обявява кога ще свика парламента
Хебър и Левски с чисти победи във волейболната Суперлига
Хебър и Левски с чисти победи във волейболната Суперлига