НОВИНИ

България 5-а в Европа по спортна гимнастика

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:51, 13.12.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Още
българия европа спортна гимнастика

Българските състезатели по спортна гимнастика – Йордан Александров, Дейвид Хъдълстоун, Христос Маринов, Димитър Димитров и Радослав Рачев, влязоха в топ 5 на Европа. Националите ни заеха петото място в отборното класиране на европейското първенство при мъжете, което се провежда в турския град Мерсин.

Българите бяха в позиция да спечелят бронзов медал до средата на състезанието. След това недостатъчно чистите изпълнения на успоредка, земя и най- вече на кон с гривни станаха причина да отстъпят с две позиции – 5-ти със сбор от 236.429 точки (на всеки уред участваха по трима гимнастика от отбор).

Класирането им обаче е изключително постижение, тъй като дълги години България не е имала финал в отборно състезание в шампионат на Стария континент.

Европейската титла стана притежание на състава на Украйна – 248.963 точки. Игор Радивилов и компания поаказа изключително силни изпалнения на всички уреди и безапелационно стъпиха на европейския връх.

Със сребърните медали се окичиха представителите на домакините с актив от 244.793 точи. Те водеха изключително оспорвана битка за титлата с украйнците до последния уред, но грубите грешки в изпълненията на висилка ги лишиха от златото.

Бронзовите отличия станаха притежание на гимнастициите от Унгария – 240.393 точки.

Пред българите се класираха и състезателите на Израел, които събраха 239.429 точки.

Днес европейското първенство завършва с финалите на уредите. България има представители както при младежите, така и при мъжете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грозно! Ограбиха дома на покойния Паоло Роси
Грозно! Ограбиха дома на покойния Паоло Роси
Голямо дърво падна върху пейка в пловдивски парк
Голямо дърво падна върху пейка в пловдивски парк