НОВИНИ

България допусна втора загуба в Лигата на нациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:34, 11.06.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
българия допусна втора загуба лигата нациите
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже допусна втора загуба в тазгодишното издание на Лигата на нациите, след като отстъпи с 2:3 (20-25, 25-22, 16-25, 25-20, 10-15) на състава на Германия в канадската столица Отава.

Германците влязоха по-добре в срещата и още в самото начало на първата част успяха да се откъснат на четири точки, като в течение на гейма разликата дори достигна до седем пункта. Момчетата на Николай Желязков направиха опит да се върнат в битката, намалявайки пасива си само до две точки при 20-22, но в крайна сметка в края Бундестима беше по-съобразителен и след 25-20 поведе в резултата.

България обаче започна втората част по-добре и добра серия на сервис от Алекс Николов позволи на "лъвовете" да поведат с 4-1. Постепенно Германия своя на ритъм и в края на гейма дори излезе напред при 22-21, но за щастие нашите момчета взеха следващите четири разигравания, изравнявайки по този начин резултата в геймовете.

За съжаление, българите не можа да използват набрания импулс за началото на третия гейм, който започна с аванс от 4-0 за Германия. Оттам нататък тази разлика продължи да се увеличава, като Бундестима затвори частта след 25-16.

Въпреки този развой "лъвовете" не се предадоха и на свой ред отговориха с много силна игра в четвъртия гейм и след 25-20 закономерно вкараха мача в тайбрек.

В решителната пета част играта вървеше равностойно, но в решаващите моменти Германия беше по-хладнокръвния тим и след 15-10 стигна до втория си успех в Лигата на нациите.

Най-резултатен в двубоя стана Александър Николов, но дори неговите 23 точки не помогнаха на нашия тим да стигне до първа победа в турнира през този сезон. За германците капитанът Кристиан Фром бе най-полезен с 21 точки.

В класирането България заема временна 13-та позиция, а тази вечер излиза за третия си мач в надпреварата срещу световния шампион Полша, който до този момент има една победа и една загуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната в Украйна: Недостиг на питейна вода в Николаев и Мариупол
Войната в Украйна: Недостиг на питейна вода в Николаев и Мариупол
Олаф Шолц пристига на посещение в София
Олаф Шолц пристига на посещение в София