НОВИНИ

България излиза срещу Украйна в търсене на втори успех на Евроволей 2023 за мъже

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:16, 02.09.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
българия излиза украйна търсене втори успех евроволей 2023 мъже
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже ще изиграе в събота вечер своя трети двубой по време на домакинското европейско първенство, на което „лъвовете“ на Пламен Константинов играят мачовете си в Двореца на културата и спорта във Варна.

Поредният съперник на нашите момчета е тимът на Украйна, а срещата тази вечер е с начален час 20:30 българско време.

Българите започнаха турнира трудно, като в откриващата си битка допуснаха поражение с 1:3 гейма от Испания, но два дена по-късно нашите момчета се реваншираха пред родните фенове и стигнаха до трудна, но сладка победа с 3:1 гейма срещу Финландия.

Така, към този момент отборът ни заема трето място в класирането с баланс 1-1 и актив от 3 точки, като пред нас са единственото съставите на Словения и Хърватия, които вече имат на сметката си по два успеха.

За „трикольорите“ единствената въпросителна преди днешния сблъсък е свързана със състоянието на младата звезда на тима Александър Николов. Припомняме ви, че волейболистът на италианския Лубе Чивитанова страдаше от вирус в дните преди началото на Евроволей 2023 и в първите две срещи се видя, че все още не е напълно готов да започне от първата точка.

В същото време Украйна, от своя страна, определено разочарова дотук на еврошампионата и вече има на сметката си две загуби. Първата от тях дойде срещу фаворита в групата Словения, но втората бе изненадващо допусната от Хърватия в мач, в който волейболистите на Угис Крастинш повеждаха на два пъти в резултата. Това постави твърдо тима на последното шесто място в подреждането и на практика го задължава да търси успех тази вечер срещу България, ако иска да запази шансовете си за продължаване напред към фазата на елиминациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лек автомобил в насрещното на АМ "Струма" (ВИДЕО)
Лек автомобил в насрещното на АМ "Струма" (ВИДЕО)
Интензивен е трафикът през граничния пункт "Кулата"
Интензивен е трафикът през граничния пункт "Кулата"