НОВИНИ

България излиза в търсене на втора победа на ЕвроВолей 2021

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:36, 05.09.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
българия излиза търсене втора победа евроволей 2021
Снимка:
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол започна отлично своето участие на ЕвроВолей 2021, записвайки чиста победа срещу Черна гора, но сега предстои първият по-сериозен тест за момчетата на Силвано Пранди.

На пътя им застава тима на Чехия, който е един от четирите домакина на първенството и със сигурност има допълнителна мотивация да се представи силно пред родна публика в Острава.

Това допълнително вдъхновение им помогна за страхотната победа на старта срещу вицеевропейските шампиони от Словения с 3:1 гейма. Вчера обаче чехите бяха приземени много бързо от състава на Беларус, което показва колко всъщност са изравнени силите в тази група.

Именно поради това, България трябва да търси задължителен успех днес, който ще открие пътя пред "лъвовете" към 1/8-финалите.

В първия си двубой българите не показаха най-доброто от себе си, но най-важното е, че успяха да приключат всичко в три гейма.

Днес обаче волейболистите на Силвано Пранди ще трябва да покажат друго лице, ако искат да се справят с коравите чехи, които в миналото не веднъж са ни създавали проблеми.

Най-големите въпросителни в нашия състав са свързани с представянето на капитана Цветан Соколов, който доскоро лекуваше контузия. Срещу Черна гора диагоналът записа 12 точки, като най-позитивна беше играта му на сервис, където той записа 3 аса.

Двубоят Чехия - България от ЕвроВолей 2021 за мъже в Острава е този следобед, а началният час е 17.00!

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антонио Бандерас и Пенелопе Крус минаха по червения килим във Венеция (Снимки)
Антонио Бандерас и Пенелопе Крус минаха по червения килим във Венеция (Снимки)
Подпомагат по две схеми земеделците, пострадали от градушката в Пловдивско
Подпомагат по две схеми земеделците, пострадали от градушката в Пловдивско