НОВИНИ

България излиза в търсене на втора победа на ЕвроВолей 2021

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:36, 05.09.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
българия излиза търсене втора победа евроволей 2021
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол започна отлично своето участие на ЕвроВолей 2021, записвайки чиста победа срещу Черна гора, но сега предстои първият по-сериозен тест за момчетата на Силвано Пранди.

На пътя им застава тима на Чехия, който е един от четирите домакина на първенството и със сигурност има допълнителна мотивация да се представи силно пред родна публика в Острава.

Това допълнително вдъхновение им помогна за страхотната победа на старта срещу вицеевропейските шампиони от Словения с 3:1 гейма. Вчера обаче чехите бяха приземени много бързо от състава на Беларус, което показва колко всъщност са изравнени силите в тази група.

Именно поради това, България трябва да търси задължителен успех днес, който ще открие пътя пред "лъвовете" към 1/8-финалите.

В първия си двубой българите не показаха най-доброто от себе си, но най-важното е, че успяха да приключат всичко в три гейма.

Днес обаче волейболистите на Силвано Пранди ще трябва да покажат друго лице, ако искат да се справят с коравите чехи, които в миналото не веднъж са ни създавали проблеми.

Най-големите въпросителни в нашия състав са свързани с представянето на капитана Цветан Соколов, който доскоро лекуваше контузия. Срещу Черна гора диагоналът записа 12 точки, като най-позитивна беше играта му на сервис, където той записа 3 аса.

Двубоят Чехия - България от ЕвроВолей 2021 за мъже в Острава е този следобед, а началният час е 17.00!

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антонио Бандерас и Пенелопе Крус минаха по червения килим във Венеция (Снимки)
Антонио Бандерас и Пенелопе Крус минаха по червения килим във Венеция (Снимки)
Подпомагат по две схеми земеделците, пострадали от градушката в Пловдивско
Подпомагат по две схеми земеделците, пострадали от градушката в Пловдивско