НОВИНИ

България излиза за задължителна победа в Белфаст

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:09, 31.03.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Български футбол
българия излиза задължителна победа белфаст
Снимка: 7dnisport.bg

Българският национален отбор по футбол се изправя срещу Северна Ирландия по пътя си към Световното първенство в Катар през 2022 г.

За възпитаниците на Ясен Петров това ще е трети двубой от квалификационна група "C", като в първите две срещи "трикольорите" записаха поражения от Швейцария с 1:3 и от Италия с 0:2 на Националния стадион "Васил Левски".

Всички в лагера на България се надяват първото гостуване на тима ни в този квалификационен цикъл да се увенчае с успех. Задачата пред момчетата на Ясен Петров излгежда постижима с оглед на факта, че класата в отбора на Северна Ирландия е далеч от тази на фаворитите и лидери в групата - Швейцария и Италия.

Подобно на представителния ни тим, северноирландците също стартираха със загуба кампанията, след като отстъпиха с 2:0 на "Скуадра адзура" в единствения си двубой до момента. Въпреки че, Северна Ирландия не е отбор от световна величина, "лъвовете" трябва да подходят с максимална концентрация и да неутрализират силните страни на противника, за да не си тръгнат с наведени глави от Белфаст.

Северноирландците търсят задължително класиране за Мондиала в Катар догодина и са пределно мотивирани да спечелят трите точки срещу България довечера, за да запазят мечтата си жива.

В исторически план България и Северна Ирландия са се срещали общо 7 пъти помежду си, като "трикольорите" имат четири победи, едно равенство и две загуби, като последното поражение е през далечната 1979 г. с 0:2 в Белфаст.

В състава на България за тазвечерния мач ще има няколко принудителни промени. Ясен Петров не може да разчита на контузените бранители Страхил Попов и Сисиньо, които не пътуваха с отбора. Титулярният страж на "лъвовете" Пламен Илиев също отпада от сметките, тъй като е получили травма по време на вчерашната тренировка на българите на северноирландска земя. Най-вероятно под рамката на вратата ще застане стражът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов. Добрата новина за Ясен Петров е, че Кирил Десподов е възстановен от травмата, заради която пропусна сблъсъка с Италия, и ще е на линия довечера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Португалия спечели трудно в Люксембург
Португалия спечели трудно в Люксембург
Белгия разби Беларус, нанасяйки им най-тежката загуба в историята
Белгия разби Беларус, нанасяйки им най-тежката загуба в историята