НОВИНИ

България най-накрая прекъсна сушата след класика срещу Гибралтар

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:19, 11.11.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Футбол
българия накрая прекъсна сушата класика гибралтар

България победи с 3:0 състава на Гибралтар в приятелска среща, записвайки първи успех през календарната 2020 година, като това беше едва втора победа в последните 20 двубоя за "лъвовете".

На националния стадион "Васил Левски" момчетата на Георги Дерменджиев контролираха двубоя от началото до края и напълно заслужено стигнаха до победата.

Определено си пролича, че гибралтарците не могат да бъдат мерило за нашите момчета, като за цял мач нито веднъж не застрашиха вратаря Мартин Луков.

Селекционерът Дерменджиев използва много от младите си футболисти, като дебют за представителния ни тим като титуляри направиха Доминик Янков и Валентин Антов. През втората част в игра се появи и Виктор Попов.

Срещата започна очаквано с натиск на "трикольорите", който даде резултат още в 5-та минута. Тогава груба грешка на вратаря на гостите доведе до разбъркване в наказателното поле и в край на сметка топката стигна до Александър Цветков, а футболистът на Берое с мощен удар прониза вратата на Гибралтар за 1:0.

Нашите продължиха да бъдат по-активни и само десетина минути по-късно Страхил Попов комбинира с Георги Йомов, който премина съперник и с прецизен удар по диагонала покачи на 2:0 в наша полза.

В заключителните минути на първата част резултатът придоби класическо измерение, след като центриране от ъглов удар на Йомов бе засечено от Димитър Илиев, за когото по подобие на Александър Цветков това бе дебютно попадение с националната фланелка.

През цялото първо полувреме пък най-скучно беше за нашия вратар Мартин Луков, който изгледа спокойно действията на терена.

През втората част българите продължиха все така да контролират случващото се на терена, но така и не стигнха до нов гол във вратата на гостите.

По този начин "трикольорите" загряха за предстоящите решителни мачове в "Лигата на Нациите" срещу Финландия и Република Ирландия, които ще решат в коя дивизия ще се подвизава националният отбор през следващото издания на надпреварата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават протестите за оставка на главния прокурор
Продължават протестите за оставка на главния прокурор
Жена от дом за възрастни почина от COVID-19, никой не уведомил близките ѝ
Жена от дом за възрастни почина от COVID-19, никой не уведомил близките ѝ