НОВИНИ

България научава утре дали ще играе на ATP Cup 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:56, 01.12.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
българия научава дали играе atp cup 2022
Слушай новината

Сезон 2022 в мъжкия тенис ще бъде официално открит на 3 януари, когато започва турнирът ATP Cup в Сидни, а още утре ще стане ясно дали и отборът на България ще се включи в надпреварата.

През 2022 година турнирът ще включва общо 16 отбора, като за момента нашата страна е в списъка като трета резерва.

Всички участници в турнира обаче ще станат ясни утре, 2 декември, когато е и крайният срок за подаване за заявки за участие.

Както знаете, ранглистата за участие на ATP Cup се прави на база на ранкинга на най-добрият тенисист на всяка страна. Това отрежда на България 19-то място, заради 28-та позиция на Григор Димитров в световната ранглиста.

Предвид факта обаче, че отборът на Австралия играе по право като домакин, това на практика намалява шансовете на нашия тим за участие.

Въпреки това, до последно не е ясно дали някои топ тенисисти няма да се откажат поради контузии, което да отвори вратата на българския отбор към участие на АТР Cup. Не бива да бъдат пренебрегвани и мерките срещу неваксинираните играчи, които също могат да станат причината за още няколко отказвания, които да помогнат на България да намери място сред 16-те участници.

Подобна въпросителна витае най-вече около световния №1 Новак Джокович, за когото все още не е ясно дали въобще ще пътува за Австралия за началото на сезон 2022.

В крайна сметка всичко около ATP Cup се очаква да стане ясно утре, когато ще бъдат обявени и отборите, които ще вземат участие в жребия в събота, 4 декември.

Припомняме ви, че Григор Димитров класира страната ни за първото издание на ATP Cup през 2020 година, като тогава "лъвовете" записаха страхотни победи срещу отборите на Великобритания и Молдова, но загуба срещу Белгия им попречи да продължат към 1/4-финалите.

През 2021 година пък в надпреварата се включиха само 12 състава, като за съжаление българският не беше сред тях.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Федерацията по борба награждава най-добрите си състезатели за 2021 година в петък
Федерацията по борба награждава най-добрите си състезатели за 2021 година в петък
Новото послеродово отделение на "Майчин дом" посреща родилки и бебетата им от 6 декември
Новото послеродово отделение на "Майчин дом" посреща родилки и бебетата им от 6 декември