НОВИНИ

България отстъпи с 0:3 на Полша във волейболната Лига на нациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:49, 12.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
българия отстъпи полша волейболната лига нациите
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол не успя да спечели и в третия си двубой от Лигата на нациите, губейки този път от тима на Полша с 0:3 (19-25, 19-25, 23-25).

Селекционерът на „лъвовете“ Николай Желязков заложи на различна стартова шестица в мача срещу „Дружина полска“, като в началото българите взеха аванс при 6-3 точки. Впоследствие обаче поляците поеха контрол върху случващото се на игрището и след 25-19 в своя полза поведоха в резултата.

Момчетата на Никола Гърбич пренесоха добрата си игра и във втория гейм, съумявайки да отворят разлика от девет пункта при 16-7. Големият пасив наложи няколко смени в българския тим, който заигра по-стабилно, но шанс за обрат нямаше и така отново след 25-19 Полша поведе с 2:0.

Третият гейм безспорно беше най-равностойния, като България дори поведе с четири точки при 10-6. За съжаление, „лъвовете“ не успяха да запазят този си аванс и позволиха на „Дружина полска“ да осъществи обрат и след 25-23 поляците в крайна сметка се поздравиха с крайната победа.

Диагоналът Мачей Музай стана най-резултатен за победителите със своите 13 точки, а със същия актив в българския отбор завърши и Николай Колев.

Тази вечер от 23.00 часа българско време българите излизат за последния си двубой за тази седмица в Отава, в който те ще срещнат домакините от Канада, които по подобие на нас са все още в търсене на първия си успех в надпреварата през тази година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
82 са новите случаи на коронавирус
82 са новите случаи на коронавирус
Жители на село Брестовица изграждат сами противоградна площадка
Жители на село Брестовица изграждат сами противоградна площадка