НОВИНИ

България посреща Южна Африка в Световна група II за Купа "Дейвис"

българия посреща южна африка световна група купа дейвис
bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 31.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

България ще бъде домакин на Южна Африка в мача от Световна група II на турнира за Купа "Дейвис". Това отреди изтегленият преди минути жребий за второто ниво на световното отборно първенство по тенис за мъже.

Мачовете в него ще се проведат в периода 16-18 септември 2022 г. Това ще е трета среща на тима ни с южноафриканците, като националите ни все още нямат победа срещу този съперник. В първия двубой през 1993 г. губим с 1-4 на клей кортовете на ТК "Левски" в София, а във втория през 2019 г. отстъпваме със същия резултат на твърд корт в Кейптаун.

"Последния път загубихме от тях, така че със сигурност няма да е лесен мач. Познаваме състава на Южна Африка, имат много силни тенисисти. Но пък фактът, че ще сме домакини, доста променя нещата. Още повече че най-вероятно ще играем на клей в България, а там мачът ни беше на хард. Всъщност техните играчи са много по-добри на твърда настилка. Така че смятам, че това ще са основните разлики. Несъмнено труден опонент, но не и непреодолим", коментира капитанът на българския национален отбор Валентин Димов пред сайта на БФТ.

Останалите възможни противници на България бяха Уругвай, Ливан, Литва, Боливия, Тайван, Словения, Тунис, Дания, Полша, Барбадос и Доминиканската република.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращите срещу БФС отблокираха Околовръстния път и булевард "България" в София
Протестиращите срещу БФС отблокираха Околовръстния път и булевард "България" в София
Какво разкриват закодираните послания в традиционните женски престилки?
Какво разкриват закодираните послания в традиционните женски престилки?