НОВИНИ

България приключи първата седмица в Лигата на нациите с поражение от Япония

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:41, 10.06.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
българия приключи първата седмица лигата нациите поражение япония
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже записа поражение с 0:3 (22:25, 21:25, 24:26) от състава на Япония в последния си двубой от откриващата седмица на турнира Лига на нациите, който се изигра в град Нагоя в страната на изгряващото слънце.

Волейболистите на Пламен Константинов показаха някои добри неща в битката си срещу "самураите", но в крайна сметка домакините бяха по-съобразителни в завършващата фаза на геймовете и заслужено се поздравиха с третия си пореден успех в турнира.

"Лъвовете" обаче определено могат да съжаляват за пропуснатите възможности във втората и най-вече в третата част, когато българите дори пропуснаха и сетбол.

От другата страна пък японците отново действаха самоотвержено в защита, като на няколко пъти отразиха много трудни топки, което сериозно допринесе за чистата им победа, като волейболистите на Филип Блейн имат само един загубен гейм до момента в турнира.

За българския тим в днешния ден най-резултатен стана Александър Николов със своите 13 точки, а влезлият като резерва Аспарух Аспарухов се отчете с 9.

Над всички в срещата обаче беше капитанът на Япония Юки Ишикава, който приключи с 17 пункта, а другата звезда в редиците на домакините Юджи Нишика реализира 12.

По този начин България приключва първата седмица в Лигата на нациите с актив от една победа и три поражения, като сега момчетата на Пламен Константинов ще се отправят обратно към Европа, където между 20 и 25 юни "лъвовете" ще вземат участие на турнир във Франция. В Орлеан наши съперници ще бъдат Бразилия, Канада, Аржентина и Куба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА очаква 450 милиона зрители да проследят финала в Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер
УЕФА очаква 450 милиона зрители да проследят финала в Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер
Два пътнически самолета се сблъскаха на писта в Токио
Два пътнически самолета се сблъскаха на писта в Токио