НОВИНИ

България с 23-ма боксьори на Купа "Странджа"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:31, 22.02.2021
Чете се за: 00:31 мин.
Други спортове
българия боксьори купа странджа

23-ма представители на родната боксова школа са заявили участие в 72-то издание на международния турнир за купа „Странджа“.

Толкова са подадените имена преди задължителния кантар, който ще се проведе днес, заедно с церемонията по тегленето на жребия, като всичко започва от 11 часа.

Очакванията са в турнира да се включат над 300 боксьори от 35 страни, което ще направи надпреварата за поредна година една от най-оспорваните и непредвидими, не само на Стария континент, но и в световен план.

„Странджа“ ще бъде идеална възможност за треньорите на националните ни отбори, мъже и жени, да видят на какво ниво са боксьорите преди решителните квалификации за олимпиадата в Токио.

Най-сериозните имена от заявените от българските треньори са Даниел Асенов (52 кг), Радослав Панталеев (91 кг), Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). С тези четирима представители са свързани и най-големите надежди по отношение Игрите в Токио.

„Странджа“ ще се проведе от 22 до 27 февруари в столичната зала „София“, като няма да се допуска публика, заради пандемичната обстановка в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Али Соу с куп пропуски при отпадане на Ростов за Купата на Русия
Али Соу с куп пропуски при отпадане на Ростов за Купата на Русия
И общинските ДКЦ-та се включват в поставянето на ваксини
И общинските ДКЦ-та се включват в поставянето на ваксини