НОВИНИ

България с четирима финалисти на Европейското по бокс за младежи в София

българия четирима финалисти европейското бокс младежи софия
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 20.04.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Четирима българи достигнаха до битки за златните медали на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки, което се провежда в зала „София“.

Любослав Методиев, Тони Илиев, Георги Стоянов и Кирил Борисов ще боксират за титли в своите категории в четвъртък, след като днес постигнаха впечатляващи победи. С бронз пък се поздрави Румяна Александрова (57 кг), която отстъпи на полуфиналите на латвийката Лаура Яковлева.

Любослав Методиев постави началото на отличната серия за нашите таланти. Националът ни в категория до 54 килограма неутрализира съпротивата на Петар Арсовски (Северна Македония). Той показа страхотен усет към играта и с много точни и премерени удари контрираше всеки опит на съперника да наложи каквото и да е надмощие. Методиев взе категорично първите два рунда, след което завърши със завидно самочувствие и увереност мача. В четвъртък следобед Любослав ще се изправи срещу Оуен Китли (Англия) за златния медал.

В категория до 60 килограма Тони Илиев преодоля съпротивата на корав грък. Той трябваше да даде максимума, за да победи Стефанос Ойконому. Българинът имаше значително по-висок съперник срещу себе си, което направи задачата му сложна, но не и невъзможна. С много умели и технични действия Тони скоростно скъсяваше дистанцията и нанасяше точни попадения, за да се поздрави със заслужен успех с 4:1 гласа. В четвъртък националът ни ще срещне Ерик Израелян (Армения).

Кирил Борисов от своя страна „взриви“ публиката в зала „София“. В категория над 92 килограма той се класира по зрелищен начин за финала, след като отказа в края на първия рунд съперника си от Молдова Николай Бурдиуя. Мачът започна равностойно, като двамата се дебнеха за пробойни в защитата. Българинът имаше леки колебания в началото, но постепенно набра скорост и завърши впечатляващо рунда, вкарвайки тежък удар в слънчевия сплит на противника. Молдовецът нямаше сили да продължи и съдията заслужено прекрати срещата. Така Борисов се изстреля на финалите утре, където ще срещне Енрико Итаума (Англия).

Последната победа дойде от ръкавиците на Георги Стоянов. Пред бурните аплодисменти на феновете в зала „София“ талантът ни се класира за битката за златото при 86-килограмовите. Той изигра много силен мач срещу турчина Огюджан Тюрк и напълно заслужено постигна победа с 5:0 съдийски гласа. Стоянов се раздаде до последния гонг и хвърли всичките си усилия, за да елиминира коравия си противник. Утре той ще срещне Паоло Карузо (Италия) за златния медал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия тества балистична ракета, която може да достигне "до всяка точка на света"
Русия тества балистична ракета, която може да достигне "до всяка точка на света"
Радев обсъди подкрепата на НАТО към България с председателя на Военния комитет на Алианса
Радев обсъди подкрепата на НАТО към България с председателя на Военния комитет на Алианса