НОВИНИ

България с два финала на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

българия два финала световната купа спортна гимнастика варна
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
17:22, 26.05.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Валентина Георгиева и Теодор Трифонов се класира за финалите съответно на прескок и на земя на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Възпитаничката на Филип Янев спечели квалификацията с обща оценка от двата прескока 13.575 точки (първи прескок 13.600 точки и втори прескок – 13.550 точки).

„Чувствам се доволна от прескоците, които направих. Допуснах леки грешки на първия прескок, но мина. Във финала напрежението ще е по-голямо. Ще се опитаме да го избегнем максимално. Още малко ще се напънем и ще стане. Треньорът ми има леки забележки, но като цяло е доволен. На тази св определено има конкуренция. Доста голяма. В сравнение с Купата в Баку, тук има конкуренция. Тук ще играя четири уреда. Земята, стига да я изиграя, тъй като имам контузия в глезените, ако издържат, ще се надяваме на висока оценка и на този уред", каза след представянето си Валентина Георгиева.

В пресявките на земя Теодор Трифонов завърши с пети резултат. Състезателят на Дмитрий Николов беше оценен с 13.800 точки, което му позволи да попадне сред осемте най-добри на този уред.

„Доволен съм, най-вече от изиграването си. Това е първият ми финал на Световна купа при мъжете. Още по-ценно е, че е пред родна публика, у дома. Имах очаквания да се класирам за този финал, защото на този уред бях най-подготвен. Най-високата ми начална оценка е именно на земя. Надявах се до последно, изиграх си и се случи“, сподели след квалификациите Теодор Трифонов.

Утре състезанието в Двореца на културата и спорта продължава с квалификациите на прескок, успоредка и висилка при мъжете и на земя и греда при жените.

Началото е от 14.00 часа, а входа за зрителите е свободен.

Финалите на Световната купа по спортна гимнастика във Варна ще се проведат през уикедна и ще бъдат излъчени пряко в ефира на БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три автомобила изгоряха при верижна катастрофа на АМ "Тракия"
Три автомобила изгоряха при верижна катастрофа на АМ "Тракия"
Асен Василев да оглави нов орган за националната сигурност, предвижда законопроект
Асен Василев да оглави нов орган за националната сигурност, предвижда законопроект