НОВИНИ

България с две шести, седмо и осмо място във финалите на ЕП по спортна гимнастика

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БНР
18:41, 13.12.2020
Чете се за: 01:15 мин.
Още
българия две шести седмо осмо финалите спортна гимнастика

Българските състезатели Христос Маринов и Йордан Александров влязоха в топ 6 на Европа във финалите съответно на халки и на висилка на европейското първенство по спортна гимнастика, което се завърши в Мерсин (Турция).

Христос Маринов показа чисто и елегантно изпълнение на корония си уред халки, което беше оценено от съдиите с 13.533 точки. Това отреди на талантливият ни гимнастик шестата позиция. Състезателите окупирали челната тройка показаха страхотни и изключително трудни и чисто изпълнени комбинации.

Златото стана притежание на представителят на домакини Ибрахим Чолак, който получи и най-високия резултат на този уред от 15.00 точки.

Йордан Александров също записа страхотно представяне на висилка. Българинът, който до почти година живееше и се подготвяше в САЩ застана на шестото място в подреждането с оценка от 13.700 точки. Европейски шампион с 14.800 точки стана Роберт Творогал (Литва).

Димитър Димитров отново записа името си сред най-добрите изпълнители на прескок в Европа. Роденият в Благоевград гимнастик, който не се беше състезавал повече от годинав получи за изпълнението си във финала оценка от 14.083 точки (14.366 точки за първи прескок и 13.800 точки за втори прескок).

Така възпитаникът на Александър Марков зае 7-то място в крайното класиране, което е позиция по-напред от шампионата в Глазгоу (Великобритания). Златният медал стана притежание на Игор Радивилов (Украйна) - 14.733 точки.

В този финал любопитно беше участието на легендата на румънската мъжка спортна гимнастика Мариан Драгулеску. 40-годшният гимнастик остана на косъм от бронзовия медал.

Титулуваният гимнастик, който няма единствено олимпийско злато в богата си колекция, завърши 4-ти с 14.283 точки.

Дейвид Хъдълстоун се класира на 8-мо място във финала на успоредка. Българинът, който има квота за олимпийските игри в Токио догодина направи грешка при приземяването, като седна на постелката, а оценката от 12.866 точки го изпрати на последната позиция в подреждането за уреда.

На европейският връх стъпи Ферхат Аричан (Турция), който получи най-високата оценка от всички състезатели - финалисти - 15.100 точки.

Във финалите, където нямахме български представители – шампион на земя е Артьом Долгопят (Израел)с 15.000 точки и на кон с гривни – Матвей Петров (Албания) с 14.456 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха незаконно парти с над 500 души в Марсилия
Разкриха незаконно парти с над 500 души в Марсилия
МОН предлага нова наредба за дистанционното обучение във висшите училища
МОН предлага нова наредба за дистанционното обучение във висшите училища